Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %0.00
  • Dolar
    32.193
    %0.00
  • Euro
    34.7877
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Kanalizasyon ve ASAT çalışmaları

16 Ağustos 2021 Pazartesi 01:36

    Şehirlerin geleceğe dönük yatırımları büyük önem arz etmekte. Çünkü sürekli büyüyen ve nüfusu artan şehirlerin alt yapı yatırımlarını aksatmadan yapması lazım.

            Alt yapı ve üst yapı yatırımları da mutlak surette zamanında yapılması lazım.

            Antalya gibi nüfusu sürekli olarak artan bir şehrin kanalizasyon başta olmak üzere diğer alanlarda yapacağı alt yapı çalışmaları bilhassa bulunduğumuz yaz aylarında ve kış aylarında çok daha önem arz etmekte.

            Diğer taraftan sadece Antalya merkezde değil, tüm ilçelerde bu tarz çalışmaların ivedilikle çözülmesi lazım.

   Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat, Alanya, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa’da  yaşanan yangın felaketinin izlerini silmek için çalışırken, yatırım ve projelerine de devam ediyor. ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Kepez ilçesinde 11 mahalleyi kanalizasyona kavuşturacak alt yapı projesinin yüzde 51’i tamamlandı. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, yıllardan beri mağdur olan vatandaşların dertlerine derman olmak için alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. 11 mahalleyi kapsayan proje ile yaklaşık 135 km’lik bir kanalizasyon ağı döşenecek. Kanalizasyon çalışması yapılan mahallelerin muhtarları yıllardır bekledikleri hizmete kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 

 ASAT Genel Müdürlüğü ve ALDAŞ kontrolünde yürütülen projenin tamamlanmasıyla Hüsnü Karakaş, Göksu, Düdenbaşı, Karşıyaka, Çankaya, Şelale, Menderes, Baraj, Habibler, Fevzi Çakmak ve Gazi Mahalleleri kanalizasyon alt yapısına kavuşacak. Çalışma kapsamında 116 km’si kanalizasyon şebeke hattı, kalanı da evsel bağlantılar olmak üzere toplam 135 kilometrelik alt yapı imalatı gerçekleştiriliyor. 60 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında Kepez’in büyük bir bölümünün kanalizasyon alt yapı sorunu çözülmüş olacak. 

Söz konusu çalışmalar kapsamında Hüsnü Karakaş ve Gaziler Mahallesi’nin tamamı ile Habipler Mahallesi’nin bir kısmı kanalizasyon şebekesiyle tanıştı. Beşkonaklar Mahallesi ve Baraj Mahallesi’nde ise çalışmalar devam ediyor.

            ASAT’ın geleceğe dönük yatırımlarını aksaksız ve ihtiyacı olan mahallelerde öncelikle ele alarak devam ettirmesi lazım.

            Bu manada söz konusu çalışmaları olumlu buluyorum.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 540 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim