Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.397
    %0.44
  • Dolar
    32.2497
    %-0.02
  • Euro
    34.9968
    %-0.52

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Kepez ve Ay Deresi

22 Aralık 2020 Salı 01:44

      İlçe yerleşim alanlarındaki yeşillendirme çalışmalarının bölgenin gelişmesi açısından büyük katkısı olmakta.

            Gecekondudan düzenli yapılaşmaya doğru giden Kepez ilçemizdeki park ve yeşillendirme çalışmaları bu manada önem taşımakta.

            Mezbere görünümündeki alanların rekreasyon çalışmalarıyla ön plana çıkarılması ile alakalı olarak Kepez’deki yeşillendirmeye yenileri eklenmekte.

Bu anlamda Kepez Belediyesi, geçmiş yıllarda gecekondu yapılaşması ve su baskınlarıyla gündeme gelen ilçenin doğu yakasındaki Ay Deresi’nin çevresini, rekreasyon projesiyle nefes alınabilecek bir yeşil vadi haline getiriyor. Proje, gecekondu yapılaşmasından temizlenen 35 bin m2 alana yapılacak. 

   Kepez ilçesinin doğusunda bulunan ve yağışlı havalarda aktif olan Ay Deresi, vaktiyle çevresindeki gecekondularda yaşanan mülkiyet sorunları ile aşırı yağışlar sonrası oluşan su baskınlarıyla bilinen bir bölgeydi. Hüsnü Karakaş ile Baraj mahallelerinden geçen Ay Deresi, ilçenin doğusundaki yağmur sularını, bağlandığı Düden Çayı’na aktarması bakımından da önem taşıyor.
Kepez Belediyesi, ilk olarak geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği yağmur suyu drenaj ve dere ıslah çalışmalarıyla Ay Deresi’nin çevresinde, aşırı yağmurlar sonrası yaşanan su baskınlarını ortadan kaldırmıştı. Daha sonra ise derenin çevresindeki yeşil alan düzenli çalışmalarla vatandaşların beğenisine sunulacak.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Hüsnü Karakaş Mahallesi Ay Deresi Rekreasyon Projesi’nin yapımına önümüzdeki günlerde başlayacak. Proje 2 etap halinde yapılacak. 1. etap kapsamında zemin düzenleme çalışması yapılacak. Daha sonra taş ve molozlardan temizlenecek olan park alanına toprak serilecek. Sondaj ve sulama tesisatı çalışmalarından sonra ise alana çim ekilecek ve yetişmiş portakal, limon ve zeytin ağaçları dikilecek. Alan içerisindeki mevcut yeşil doku da korunacak. Son olarak 35 bin m2 arazinin rekreasyon alanı olarak projesi hazırlanacak. Bu projeye göre, alanın 2. etap çalışmasına geçilecek.

            Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.

 

            Sağlıcakla kalın.

           

Bu yazı toplam 687 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim