Bugün 20 Haziran 2025 Cuma
- IMKB
% - Altın
4264.973
%-0.47 - Dolar
39.665
%-0.22 - Euro
45.7537
%-0.80
- 02:02 - PTT AŞ’nin sunduğu Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti
- 00:15 - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan’dan Huzurevi Ziyareti
- 23:38 - Kocagöz, “Doğayla uyumlu bir Kepez için çalışıyoruz”
- 23:23 - Kepez'de Konser
- 22:57 - "AKSU'YU TOZDAN ÇAMURDAN KURTARACAĞIZ”
- 16:29 - Konyaaltı erişilebilir park rekorunu tazeledi.
- 15:56 - Kepez’e 50 Milyon TL’lik yağmur suyu yatırımı
- 14:08 - Erkal hayatını kaybetti
- 13:28 - JMO; jeolojik mirasa sahip çıkıyor
- 01:26 - HAYATPARK’TA MÜZİK İLE YOGA KEYFİ
- 00:54 - Duygulandıran mezuniyet töreni
- 17:47 - KONYSİAD’dan muhteşem gala
- 16:53 - Cittaslow Fikir Maratonu ödül getirdi
- 15:24 - Ali Bahar AOSB Teknik Koleji’nde İlk Mezuniyet Coşkusu
- 15:13 - Başkan Kocagöz’e, Moğol heyetinden ziyaret
Mustafa Yetgin





Kurban Bayramı Hazırlıkları
07 Ağustos 2019 Çarşamba 12:25
Kurban bayramı giderek yaklaşırken şehrimizdeki yerel belediyeler de hazırlıklarını yapmaya devam ediyorlar. Bayramda kurban kesim yerlerinde sorun olmaması ve yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi tedbirlerini de şimdiden almaya başladılar. Kurban bayramına artık az bir süre kaldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi. Bu yıl da Kömürcüler, Yeşilbahçe ve Soğuksu Mahallerinde ücretsiz kurban kesim hizmeti verilecek. Kurban Bayramı’nda kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için kurulan “Hayvan Yakalama Timi” ise bayram süresince görev başında olacak.
Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için hazırlıklarını sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü kurban kesim işleminin hijyenik ortamlarda yapılabilmesi için 3 yerde kurban kesim hizmeti verecek. Vatandaşlar Kömürcüler Mahallesinde bulunan Hayvan Pazarı ile Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı’nda, Bayramın 1’nci ve 2’inci günlerinde veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek.
Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim noktalarında zabıta ve güvenlik görevlileri de hazır bulunacak. Vatandaşlar kendilerine verilen sıra numarası ile kurbanlığını kasaplara teslim edecek. Vatandaşlar çayını kahvesini yudumlarken kasaplar, kurbanlığı kesip, parçalanmış ve poşetlenmiş şekilde sahibine teslim edecek. Kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kesimini gerçekleştirmek için tüm ayrıntıların düşünüldüğü kesim yerlerinde, kesim sonrasında ortaya çıkacak kurban atıkları için de ayrıca atık toplama ekipleri oluşturuldu.
Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından ise kurban rehberi bastırıldı. Kurbanlıkların nasıl seçilmesi, nasıl kesilip, hangi koşullarda saklanması gerektiğini anlatan broşür kurban bayramı öncesinde ve bayram süresince vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Kurban bayramında kaçan hayvanları yakalamak üzere bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nin “Hayvan Yakalama Timi” görev başında olacak.
Halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapılmasını engellemek için zabıta ekiplerinin denetimleri bayram süresince aralıksız devam edecek. Belirlenen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesilecek. Vatandaşlar uyarı, şikayet ve kaçan kurbanlıkların yakalanması gibi taleplerini Alo Zabıta 153’a ve 249 50 70’i arayarak bildirebilecek.
Belediyelerin daha sorunsuz ve huzurlu bir bayram için bu hazırlıkları gerçekten mühim. Emeği geçenlere teşekkürler.
Bu yazı toplam 2261 defa okunmuştur.
Emeklilerin durumu ne olacak?Ömer Yetgin
Analitik OkumaGazanfer ERYÜKSEL
ORTADOĞU YENİDEN ALEV ALDIGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Bayram Tatili 4,5 Güne Düştü, Tatil Planlarını Bütçeler Şekillendirecek
Türkiye Dünyanın En Çok Takip Edilen Turizm Ülkesi Oldu
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim