Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.397
    %0.44
  • Dolar
    32.2497
    %-0.02
  • Euro
    34.9968
    %-0.52

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Online kurs dönemi

28 Aralık 2020 Pazartesi 13:18

      Hiç şüphesiz yaşamakta olduğumuz Korona virüs salgını hayatımızı olumsuz etkilemekte.

         Sadece ülkemiz değil, tüm Dünya ülkeleri bu salgınla alakalı tedbirleri peş peşe sürdürmekte.

         Eğitimden ticarete, sağlıktan ekonomiye kadar her alanı olumsuz etkileyen Korona virüs salgınında eğitimimizin ciddi manada etkilenmemesi için online kurslar bir ölçüde de olsa öğrencilerimize imkanlar tanımakta.

         Şehrimizde de yerel belediyeler bu manada çalışmalarını devam ettiriyor.

            Mesela Kepez Belediyesi, koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamamasından dolayı üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için online kurs dönemini başlattı.

Kepez Belediyesi, bugüne kadar yüzlerce öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirmesine yardımcı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) hazırlık kursu hizmetini, pandemi sürecinde internet ortamına taşıdı.
Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamasını dikkate alan Kepez Belediyesi, pandemi sürecinde öğrencilerin eğitimlerinin aksaması için üniversite sınavı hazırlık kursu hizmetinde ‘uzaktan online eğitim modeli’ne geçti.


   Bu kapsamda Mimar Sinan Kongre Merkezi (MSKM)’nde, online alt yapılı derslikler oluşturuldu. Bu dersliklerde uzaktan eğitim, online olarak görüşme imkanı sunan Zoom uygulaması üzerinden veriliyor. Kepez Belediyesinin, Teomanpaşa YKS Kurs Merkezi’ne kayıtlı öğrenciler ile üniversite giriş sınavına hazırlan öğrenciler, bu uygulamadan kullanıcı adı ve şifrelerini alarak online eğitimden yararlanabilecekler.
Kepez Belediyesinin, online YKS hazırlık kursunda, haftanın 5 günü saat 10.00 ile 16.00 arasında 45 saat eğitim veriliyor. Branş öğretmenleri ile interaktif bir ortamda, Türkçe, matematik, biyoloji, kimya, fen, tarih ve coğrafya dersleri işleniyor.


   Kepez’de Teomanpaşa Kurs Merkezi’nde, lise son sınıf ve yeni mezun öğrencilere yönelik Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) kursu düzenleniyor.

  Kepez Belediyesinin YKS kursları, açıldığı ilk yıl 120 öğrenciye, ikinci yıl ise 203 öğrenciye Türkiye’nin en gözde üniversitelerinin kapılarını araladı. Kepez Belediyesinin YKS kursları, yıl boyunca da öğrencilere ücretsiz deneme sınavları düzenliyor.

            Bu çalışmaları faydalı buluyorum.

 

 

         Sağlıcakla kalın.

           

Bu yazı toplam 1484 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim