Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.19
    %-0.62
  • Dolar
    32.2444
    %-0.62
  • Euro
    34.5848
    %-0.57

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Sokak hayvanlarına mama

09 Eylül 2023 Cumartesi 11:32
Ekonomik sıkıntılar sebebiyle hemen hemen her üründe fiyatlar rekor derecede artmakta. Söz konusu fiyat artışlarından evlerinde kedi, köpek, kuş ve balık besleyen vatandaşlar da ciddi manada etkilenmekte.
 
Bunun yanı sıra sokaklarda yaşayan can dostlarımızın tükettiği mamaların maliyeti de sürekli artarken, hayvan severler bu durum karşısında oldukça endişeli.
 
Sokakta yaşayan can dostlar için çalışmalarını sürdüren belediyeler özellikle mamaların daha ekonomik şekilde üretilmesi ile ilgili projeler geliştirmekte.
 
Mesela Kepez Belediyesi, sokaktaki sevimli dostları belediye yemekhanesi ve belediye kreşlerinden çıkan organik yemek atıklarından ürettiği mamalarla besliyor. Kedi ve köpek mamaları sosyal sorumluluk çerçevesinde hayvan beslemesi yapan vatandaşlara da veriliyor.
 
Bu manada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ni destekleyen Kepez Belediyesi, proje kapsamında ilçede çalışmalar yapmakta. Kepez Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanları için mama üretiyor. Aynı zamanda sokak hayvanlarını belediye yemekhanesi ve belediye kreşlerinden çıkan organik yemek atıklarından ürettiği mamalarla besliyor. Belediye hizmet binası yemekhanesi ve belediye kreşlerinden çıkan yemek atıkları belediye ekipleri tarafından günlük olarak toplanıyor. Yemek atıkları aynı gün içerisinde kedi köpek maması üretimi için makinelere konuluyor ve ardından da üretim sonrasında peletlenerek tüketilebilir hale getiriliyor.
 
Öte yandan ilçe belediyesi daha çok sokak hayvanına ulaşabilmek için ilçe sınırları içindeki yemek firmalarından da organik yemek atıkları topluyor. İlçenin dört bir tarafına yerleştirilen ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’na bırakılan ekmeklerde sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülüyor. Günlük 400 kg yemek atığı işleme kapasiteli üretim makinesi ile mama faaliyetini aralıksız sürdüren Kepez Belediyesi’nin ürettiği mamalar, ilçedeki sokak hayvanları ve belediye veterinerlik servisindeki hayvanların beslenmesi için kullanılıyor. Kedi ve köpek mamaları sosyal sorumluluk çevresinde hayvan beslemesi yapan vatandaşlara da veriliyor.
 
Bu projenin diğer ilçe belediyeleri tarafından da uygulanarak hayata geçirilmesi lazım.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 571 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim