Bugün 01 Temmuz 2025 Salı
- IMKB
% - Altın
4235.768
%0.16 - Dolar
39.8153
%0.06 - Euro
46.9089
%0.11
- 19:34 - Büyükşehir'den Kent Lokantası
- 16:28 - ''Yaptığınız iş çok kıymetli''
- 11:30 - Yangın tesisatı periyodik bakım kontrolleri başladı
- 15:39 - Kemer'de kermes
- 14:43 - İtfaiyenin erken müdahalesi Kaleiçi’nde faciayı önledi
- 14:15 - Antalya Belek Üniversitesi dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
- 13:59 - Tarihi Kaleiçi'nde yangın çıktı
- 13:28 - Asfalt bakım onarım ve yama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
- 13:07 - Cem Kotan'dan oruç açma yemeği ikramı
- 12:51 - Semt spor sahası ve park alanı yenilendi
- 12:43 - Yaşlı Evleri’nde mangala turnuvası
- 12:11 - Kepez'de Semt Evleri açılışa hazırlanıyor
- 11:50 - 12 bin öğrenci bu yaz eğlenerek öğrenecek
- 11:41 - Kepez Belediyespor Kulübü takım halinde Türkiye Şampiyonu oldu.
- 21:48 - “Anne Dostu Hastane” gururu
Adem Vural / SON HABER





Tasarruf bilinci ve enerji
17 Ocak 2023 Salı 12:33
Günlük hayatta en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında enerji verimliliği ve tasarruf geliyor.
Zira enerji kullanımı ve fiyatlar aile bütçesini hakikaten olumsuz etkilemeye devam etmekte.
Bilhassa çocuklara enerji birinci ve tasarruf konusunda küçük yaşta verilen eğitimler önemli yer tutmakta.
Geçtiğimiz günlerde bu konu ile alakalı yapılan bir etkinlikten bahsedeceğim.
Enerji kaynaklarının verimli kullanımı, tasarruf bilincinin erken yaşlarda edinilmesi hedefi ile Antalya Valiliği himayesinde, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Enerji Akdeniz Elektrik arasında imzalanan protokol kapsamında 2022-2023 yılı Eğitim Öğretim Yılı döneminde başlatılan “Enerji Okuryazarlığı” eğitimleri devam ediyor. Bu yıl 9-15 Ocak tarihleri arasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası’nda, toplumsal farkındalığa katkı sağlamak amacıyla “Enerji Okuryazarlığı” eğitimlerine Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zeynep Şeran ile CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç da katıldı. 11 Ocak Çarşamba günü Kepez Ünsal İlkokulu’nda 3. ve 4. sınıflara yönelik Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin ardından programa katılan öğrencilere “Enerji Elçisi Sertifikası” verilirken enerji tasarrufuna yönelik mesajları içeren etiketler hediye edildi.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın başında imzalanan protokolün ardından bugüne kadar 13 okulda, binden fazla çocuğa Enerji Okuryazarlığı eğitimleri verdiklerini ifade eden CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, “İnsan hayatında vazgeçilmez bir yere sahip olan enerjiye olan talep her geçen gün artıyor. Ancak kıt enerji kaynakları, iklim değişikliği var olan enerjiyi verimli kullanmamızı, tasarruf bilinci oluşturmamızı zorunlu kılıyor. Çok erken yaşlarda tasarruf bilincine ulaşmak, yaşamın her alanına bu bilinci taşımamız gerek. Bu nedenle Enerji Okuryazarlığı Projemizin, okullarımızda devam eden eğitim ayağını çok değerli buluyorum. Antalya Valiliğimiz himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 50 okulda başlattığımız Enerji Okuryazarlığı Projemizin çocuklarımızın zihninde bir ışık yaktığını onları tasarrufa teşvik ettiğini görüyor ve bundan büyük bir gurur duyuyoruz. Unutulmamalı ki verimlilik, en ucuz ve en temiz enerjidir. Bu kaynağa ulaşmak da ortak akıl ve bilinçle oluşuyor” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan CK Enerji Akdeniz Elektrik, “Enerji Okuryazarlığı Projesi” kapsamında Antalya’da belirlenen toplam 50 okulda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine “elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri” anlatılıyor. Eğitim-öğretim yılı sonunda 5 bine yakın ulaşmayı planlayan CK Enerji Akdeniz Elektrik, eğitim alan her öğrenciye enerji elçisi sertifikası veriyor. Ayrıca, Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin sonuçlarını ölçümlemek için eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan okul dönemindeki elektrik faturaları takip edilerek tüketimlerini en fazla düşüren 3 okula ödül verilmesi yönünde de çalışma yürütülüyor.
Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi faydalı sonuçlar verecektir.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 503 defa okunmuştur.
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Bu şehre sahip çıkabiliyor muyuz?Ömer Yetgin
BİR BESTENİN HİKÂYESİGazanfer ERYÜKSEL
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim