Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2243.704
    %-0.03
  • Dolar
    32.3334
    %0.07
  • Euro
    35.1585
    %-0.13

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Tematik bilim kampı

21 Ocak 2023 Cumartesi 00:43
İlimizde son dönemlerde dikkat çeken etkinliklere sahne olan Antalya Bilim Merkezi; öğrenciler için farklı etkinliklere de start veriyor.
 
Antalya Bilim Merkezi Kepez ilçemizde önemli bir eksikliği giderme anlamında çalışmalar yapmakta.
 
Kültür – sanat etkinliklerinden tutun da sportif faaliyetlerden bilimsel çalışmalara kadar değişik alanlarda etkinliklerin buluşma noktası olan Antalya Bilim Merkezi öğrencilere ara tatil döneminde sportif faaliyetler için kamp merkezi olacak.
 
Bu manada ara tatilde 7-14 yaş arasına jimnastik, drama atölyesi, müze gezisi, 8D film gösterimi ve ücretsiz göz taramasının sunulacağı tematik bilim kampı hazırlayan Antalya Bilim Merkezi, öğrencilere eğlenirken öğrenecekleri bir program sunacak.
 
Öte yandan Kepez Belediyesi’nin Antalya’nın eğitim-öğretim hayatına en büyük katkısı olan Antalya Bilim Merkezi, ara tatilde 7-14 yaş arası öğrencilere eğlenirken öğrenecekleri Tematik Bilim Kampı hazırladı. Dokuma Park bünyesindeki merkezin kampına katılacak olan çocuklar, Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün jimnastik eğitmenleri tarafından spor yaparak güne başlayacak. Öğle yemeğinin ardından Kepez Belediye Tiyatrosu sanatçılarının drama ve doğaçlama atölyelerinde eğlenecek olan çocuklar, finalde park bünyesindeki müzeleri gezecekler.
 
Söz konusu merkezin astronomi, robotik kodlama, steam, fen bilimleri, biyoloji, ahşap tasarım, matematik ve 4-6 yaş arasını kapsayan anaokulu atölyeleri, roketim uzayda, tasarım odaklı düşünme, bilimin temelleri, dijital oyun tasarımı, büyük patlamadan günümüze, ışığın doğası, akıl ve zeka oyunları ve biyolojik başlıklarında 5’er günlük temalı program hazırladı. Ara tatilin olduğu 23 Ocak- 5 Şubat arasındaki haftada, yine okullarında olmayan ama farklı konularda atölye çalışması yapılacak.
 
Antalya Bilim Merkezi’nde ayrıca Ahşap ve tasarım atölyesini tercih edecek çocuklar ise, mühendisliğin, tasarımcılığın ilk adımlarını görecekler. Zihinlerinde canlandırdıkları elektrikli scooter, bisiklet, araba, otobüs, dişli mekanik sistemleri, anıtkabir, avize gibi ürünleri üretebileceklerini anlatan atölye lideri Tevfik Özdemir, “Kendilerine sunulan materyalleri küçük boyutlardaki matkap, torna, testere, freze ve zımpara gibi makinelerde üretimlerini yapabilecekler. Ahşaplara şekil veren cihazlar ile tasarım odaklı düşünmeyi öğrenmiş olacaklar” dedi. Diğer atölyelerde ise kendi branşlarına göre konularda 5’er günlük farklı eğitimler sunacak.
 
Bu tarz faaliyetlerin ve etkinliklerin artarak devam etmesi dileğimle.
 
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 443 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim