Bugün 09 Temmuz 2025 Çarşamba
- IMKB
% - Altın
4236.977
%-0.27 - Dolar
40.0467
%0.01 - Euro
46.9633
%-0.21
- 19:33 - Topaloğlu'ndan Mola Evi müjdesi
- 19:02 - Niyazi Nefi Kara tutuklandı
- 18:12 - Antalya'da rüşvet operasyonu
- 16:26 - Tapuda sahte kimlikle satış
- 15:58 - Antalya Valiliği süreci başlattı
- 13:23 - Yeni hal kompleksi açılışa hazırlanıyor
- 00:22 - Polonyalı golfçüler Belek'te
- 00:12 - Rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda 6 tutuklama
- 17:59 - Sahnede ilginç an: Dron sanatçının kafasına çarptı
- 17:23 - Öldürülen genç kızın cenazesi teslim alındı
- 17:11 - Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
- 17:11 - Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
- 16:14 - "Müziğin yalnızca estetik değil, aynı zamanda ahlaki bir işlevi de vardır"
- 16:01 - Kutlama töreni ertelendi
- 15:45 - Tataristan'dan ATB'ye ziyaret
Mustafa Yetgin





Tematik bilim kampı
21 Ocak 2023 Cumartesi 00:43
İlimizde son dönemlerde dikkat çeken etkinliklere sahne olan Antalya Bilim Merkezi; öğrenciler için farklı etkinliklere de start veriyor.
Antalya Bilim Merkezi Kepez ilçemizde önemli bir eksikliği giderme anlamında çalışmalar yapmakta.
Kültür – sanat etkinliklerinden tutun da sportif faaliyetlerden bilimsel çalışmalara kadar değişik alanlarda etkinliklerin buluşma noktası olan Antalya Bilim Merkezi öğrencilere ara tatil döneminde sportif faaliyetler için kamp merkezi olacak.
Bu manada ara tatilde 7-14 yaş arasına jimnastik, drama atölyesi, müze gezisi, 8D film gösterimi ve ücretsiz göz taramasının sunulacağı tematik bilim kampı hazırlayan Antalya Bilim Merkezi, öğrencilere eğlenirken öğrenecekleri bir program sunacak.
Öte yandan Kepez Belediyesi’nin Antalya’nın eğitim-öğretim hayatına en büyük katkısı olan Antalya Bilim Merkezi, ara tatilde 7-14 yaş arası öğrencilere eğlenirken öğrenecekleri Tematik Bilim Kampı hazırladı. Dokuma Park bünyesindeki merkezin kampına katılacak olan çocuklar, Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün jimnastik eğitmenleri tarafından spor yaparak güne başlayacak. Öğle yemeğinin ardından Kepez Belediye Tiyatrosu sanatçılarının drama ve doğaçlama atölyelerinde eğlenecek olan çocuklar, finalde park bünyesindeki müzeleri gezecekler.
Söz konusu merkezin astronomi, robotik kodlama, steam, fen bilimleri, biyoloji, ahşap tasarım, matematik ve 4-6 yaş arasını kapsayan anaokulu atölyeleri, roketim uzayda, tasarım odaklı düşünme, bilimin temelleri, dijital oyun tasarımı, büyük patlamadan günümüze, ışığın doğası, akıl ve zeka oyunları ve biyolojik başlıklarında 5’er günlük temalı program hazırladı. Ara tatilin olduğu 23 Ocak- 5 Şubat arasındaki haftada, yine okullarında olmayan ama farklı konularda atölye çalışması yapılacak.
Antalya Bilim Merkezi’nde ayrıca Ahşap ve tasarım atölyesini tercih edecek çocuklar ise, mühendisliğin, tasarımcılığın ilk adımlarını görecekler. Zihinlerinde canlandırdıkları elektrikli scooter, bisiklet, araba, otobüs, dişli mekanik sistemleri, anıtkabir, avize gibi ürünleri üretebileceklerini anlatan atölye lideri Tevfik Özdemir, “Kendilerine sunulan materyalleri küçük boyutlardaki matkap, torna, testere, freze ve zımpara gibi makinelerde üretimlerini yapabilecekler. Ahşaplara şekil veren cihazlar ile tasarım odaklı düşünmeyi öğrenmiş olacaklar” dedi. Diğer atölyelerde ise kendi branşlarına göre konularda 5’er günlük farklı eğitimler sunacak.
Bu tarz faaliyetlerin ve etkinliklerin artarak devam etmesi dileğimle.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 580 defa okunmuştur.
1923 DARBESİ (!) VE CUMHURİYETİN İMTİHANIEşref Ural
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
YERALTINDAN FUTBOLKahraman Köktürk
ÇIRAĞIN AYDINLANMA DEFTERİGazanfer ERYÜKSEL
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Antalya'da rüşvet operasyonu
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Mersin'in 'İklime Hazır' projesi Barcelona'da tanıtıldı
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim