Bugün 01 Mayıs 2025 Perşembe
- IMKB
% - Altın
3983.472
%-2.09 - Dolar
38.4363
%-0.17 - Euro
43.5785
%-0.35
- 16:23 - Antalya’da turistlerin pazar keyfini yağmur bile bozamadı
- 16:03 - Türk Eğitim Sen'de devir teslim
- 15:43 - Başkan Kotan, Konyaaltı esnafıyla buluştu
- 13:23 - Manavgat’ın özel sporcuları madalyaları topladı
- 11:43 - Boğaçayı’nda yeni canlı türlerine yakın takip
- 10:23 - Antalya’da iki marketin fiyat rekabeti ekmeği 6 TL’ye kadar düşürdü
- 09:43 - 12.türk Tıbbi Onkoloji Kongresi’nde Yapay Zekâ Hastaların Umudunu Resmetti
- 18:23 - Isparta’da son 3 yılda 180 bin meyve fidanı toprakla buluştu
- 16:43 - ATB Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İhracat için radikal politikalar geliştirilmeli"
- 16:43 - Kamp, karavan, outdoor, tiny house sektör liderleri Antalya’da
- 16:08 - Şakiroğlu: "Avrupa’da elektrik kesintileri bölgemize ilgiyi artırır"
- 15:13 - Korkuteli’de 156 hacı adayı için uğurlama töreni yapıldı
- 12:53 - GENÇOSD’nin yeni başkanı Ebubekir Tulpar oldu
- 12:45 - Türk-İş'ten Antalya'da 1 Mayıs'a davet var
- 12:23 - Muhtarlar talep etti, Kotan yanıtladı
Mustafa Yetgin





Üreten kadınlara destek
14 Ekim 2022 Cuma 00:38
Günümüzde tüketim hızla artarken, üretimin de aynı hızla artması gerekiyor.
Malumunuz üzere son aylarda gıda ürünlerinde ciddi manada bir fiyat artışı yaşanmakta. Tüm Dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını ile birlikte tarım sektörü ile alakalı daha çok yatırım ve proje geliştirilmesi gerektiği ortaya çıktı.
Ülkemizde üretimin canlandırılması ile ilgili son zamanlarda başlatılan çalışmalar ise ümit verici diyebilirim.
Şehrimizde de bu yönde çalışmalar ve projeler yer alıyor. Kadınlarımıza yönelik projeler ise fayda sağlamakta.
Mesela Kepez Belediyesi, üreten kadınları buluşturan Kadın Kooperatiflerinin ürünlerini pazarlayabilecekleri ‘Hanımeli Marketleri’ni Antalya’ya kazandırmaya hazırlanıyor.
Üreten, emeğini ekonomik değere dönüştürmek isteyen kadınları 5 maddelik ‘Kadın Kooperatifleri Destek Paketi’ ile cesaretlendiren Kepez Belediyesi, yeni projelerle girişimci kadınlara destek olmaya hazırlanıyor.
Kadın kooperatifleri için yeni çalışmalar ortaya koyan Kepez Belediyesi, üreten kadınlar için ‘Hanımeli Marketleri’ni Antalya’ya kazandırıyor. Kadın kooperatiflerinin ürettikleri ürünlerin, Hanımeli Marketleri ile doğrudan tüketiciyle buluşturulması hedefleniyor. Üreten kadınları desteklemek, kooperatifçilik modeli ile daha da güçlenmesini sağlamak amacıyla yola çıkan Kepez Belediyesi, girişimci kadınların ürünlerini kolayca pazarlayabilecekleri bir sanal mağazanın da kurulması üzerinde çalışmalar yürütüyor. Kepez Belediyesi’nin kuracağı Hanımeli Marketleri ve sanal ortam mağazacılığı ile kadınlar ürettikleri ürünleri kolay yoldan pazarlama imkanı bulabilecekler. Üreten ve ürettiklerini kolay yoldan satabilen, pazarlayabilen kadınlar daha çok üreterek, hem ülke ekonomisine hem de ev ekonomilerine daha çok katkı sağlamış olacaklar.
Bu manada Kepez Belediyesi, üreten kadınlara destek sunabilmek için ilk etapta 2019 yılında hizmet çatısı altında ‘Kadın Koordinasyon Merkezi’ni kurdu.
Aynı şekilde Kepez Belediyesi’nin, 5 maddelik Kadın Kooperatifleri Destek Paketi ise kadın girişimcileri cesaretlendiren en büyük adım oldu. Kadın Kooperatifleri Destek Paketinde yer alan; Girişimci Eğitim Programları, Kooperatif Kuruluşlarına Destek, Üretim Süreçlerine Destek, Pazarlama Süreçlerine Destek ve Alım Garantisi Verme Destekleri girişimci kadınlara kooperatifçilik çatısı altında güçlerini birleştirme imkanı sundu. Bu yıl ikincisi düzenlenen Kadın Kooperatifleri Festivali ile de, Türkiye’nin dört bir tarafındaki kadın girişimciler Antalya’da buluşturuldu. Kepez Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hizmete kazandıracağı Hanımeli Marketleri ve üzerinde çalışılan sanal mağazacılık ile Antalya’nın üreten kadınları artık daha da güçlenecek.
Bu tarz üretime dayalı olarak kadınları üretime yönlendirme noktasında yeni çalışmalar lazım.
Sağlıcakla kalın.
Bu yazı toplam 394 defa okunmuştur.
Yeni projeler ve teşvik gerek…Ömer Yetgin
Roma Yolunu YürüdükKahraman Köktürk
YENİ TREND; SEKÜLER MİLLİYETÇİLİKEşref Ural
Fuarlar ve sosyal faaliyetlerMustafa Yetgin
Deprem gerçeği ve toplanma alanlarıİSA KAVLAK
İDİL URAL ÇOĞRAFYASI’NIN KADİM SAHİPLERİMuharrem Yellice
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
HEYBEDEKİ BÜYÜK TURP:TÜRKİYEGürsel Kaya
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
Bakü’de iklim anlaşmazlığı: Dünyayı kirletenlerin YüzsüzlüğüMustafa Yıldıran
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
SPOR
Antalya’da Turistlerin Pazar Keyfini Yağmur Bile Bozamadı
Atb Meclis Başkan Vekili Bülbül: "İ̇hracat İçin Radikal Politikalar Geliştirilmeli"
Kamp, Karavan, Outdoor, Tiny House Sektör Liderleri Antalya’da
Şakiroğlu: "Avrupa’da Elektrik Kesintileri Bölgemize İlgiyi Artırır"
Gençosd’nin Yeni Başkanı Ebubekir Tulpar Oldu
Tzob Genel Başkanı Bayraktar: "Gençleri Tarımda Tutamıyoruz, Mülteciler Olmasa Bu İşi Götüremeyeceğiz"
Kardelen Soğanlarının Doğadan Sökümü Yasaklandı
Gazipaşa’da Sezonun İlk Kiraz Hasadı Yapıldı
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim