Bugün 02 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2420.766
    %-0.24
  • Dolar
    32.4438
    %0.01
  • Euro
    34.797
    %0.12

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Üretim tesisi

10 Ekim 2022 Pazartesi 11:40

Üretmek, istihdama katkı sağlamak ve katma değer oluşturmak ekonomimizin canlanması bakımından oldukça mühim.

Tarım sektörümüzü kalkındırmak ve gelecek yıllara daha planlı proğramlı üretim modeli ile hareket etmek ayrı bir önem kazanmakta.

Çünkü günümüzde bilhassa gıda sektörünün karşılaştığı sorunların temelinde üretim ile alakalı meseleler var.

Kooperatifler kanalıyla üretime can suyu veren çalışmalara ayrı bir parantez açacağım.

Mesela Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadın kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri için Antalya Toptancı Hal Kompleksi içinde üretim tesisi kurdu.

Bu manada kadın kooperatifleri, el emeği ürünlerini belediye tesislerinde hazırlayarak Antalyalıların sofralarına sunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) destekli ‘Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar’ projesi kapsamında KORKOOP’lu kadınlar için Korkuteli İlçesi İmrahor Mahallesi’nde yer alan eski okul binasını kurutma tesisine dönüştürmüştü. Büyükşehir Belediyesi şimdi de Antalya Toptancı Hal içindeki eski aşevi binasını kadın kooperatifleri için Doğal Ürünler Üretim Tesisi haline getirdi. Antalya’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri, Antalya Toptancı Hal içindeki Doğal Ürünler Üretim Tesisi’nde ürettikleri tarhanadan, salçaya, kuru gıdadan, yufkaya kışlık ürünleri tüketiciye ulaştırıyor.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan gıda üretim tesislerinde kış hazırlıklarının hummalı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yaman, “Tarhana, salça, reçel, pekmez ve eriştelerimizin üretimine başladık. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda yürüttüğümüz ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı’ndan hibe desteği aldığımız Sosyal Gelişmeye Destek Programında iki ayrı tesisimizle beraber hizmet vermekteyiz. Bunlardan birisi Korkuteli’de birisi ise Toptancı Hal Kompleksi içinde yer alıyor” dedi.

Kooperatifler kanalıyla üreticileri teşvik etmek, mevcut sıkıntıları aşmak ve tarımı canlandırmak hedefiyle yapılan bu tarz çalışmaları olumlu bulmaktayım.

Diğer ilçelerimizde de bu tür çalışmaların artması dileğimle.

Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 509 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim