Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.108
    %0.53
  • Dolar
    32.5917
    %0.14
  • Euro
    34.737
    %-0.02

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Üretim ve kampanyalar

05 Ocak 2022 Çarşamba 14:16

   Üretimin desteklenmesi ile alakalı pratik çözümler ve destekler içeren çalışmalara zaman zaman bu köşemde değinmekteyim.

        Günümüzde tarıma destek amacıyla başlatılan çalışmalar olumlu meyvelerini vermekte. Belediyelerin başlatmış olduğu, diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının destek verdiği üretimi teşvik etmeye yönelik kampanyalara örnek olabilecek bir uygulamadan bahsedeceğim.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsaldaki desteklerine devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası kapsamında ilçelerde hamur yoğurma makinesi hibesine başladı.

  Büyükşehir Belediyesi kadın üretimi ve emeğini de desteksiz bırakmıyor. Daha önce köylere üzüm sıkma makinesi hibe eden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bu kez de yaş ortalaması yüksek olan kırsal mahallelerde yaşayan kadınları iş yükünden kurtarmak için hamur yoğurma makinesi hibe ediyor.

    “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası çerçevesinde bugüne kadar Akseki, Finike ve Korkuteli’de talepte bulunan mahallelere hamur yoğurma makineleri teslim edildi. Kurulumu yapılan makinelerde ilk hamuru yoğuran kadınlar ekmeklerini de pişirdi. Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor zahmetli bir iş olduğunu dile getiren kadınlar, sırt ağrısı, kol ağrısı, boyun ağrısı çektiklerini belirterek kendilerine bu kolaylığı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.


Mesela tek seferde 50 kilo hamur yoğuran makinenin mahallede yaşayan kadınların işlerini kolaylaştırdığını söyleyen vatandaşlar “İmece kültürünü yaşatmak için Büyükşehir Belediyesi’nden destek istedik. Kadınlarımızı ve imece kültürünü desteklemek adına bizlere hamur yoğurma makinesi gönderdiler. Çok teşekkür ederiz” diye görüşlerini ifade ediyorlar.

 

        Pratik ve uygulanabilirliği kolay bu tarz hibelerle üreticinin yükünün hafifletilmesi kanaatimce olumlu bir adım.

        Bu tarz çalışmaların artarak sürmesini diliyorum.

        Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 714 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim