Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2440.177
    %0.51
  • Dolar
    32.4575
    %-0.23
  • Euro
    34.7559
    %-0.63

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Üretim ve verim

21 Mart 2022 Pazartesi 13:02

İlimiz turizmde olduğu kadar tarımda da iddialı bir şehir.

        Yaş sebze ve meyve yetiştiriciliğinde hakikaten nerdeyse tüm ilçelerinde büyük bir potansiyel olan ilimizin tarımda üretimini daha da arttırmak için yapılan teşvik çalışmaları ile destekler önem arz ediyor.

  Üretimin yaygınlaştırılması ve bilhassa yeni neslin ilgisini çekebilmek maksadıyla yapılan çalışmalar da fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.

        Öte yandan yerel belediyeler de üretimi canlandırmaya yönelik faaliyetlerini sürdürmekte.

  Mesela Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımda verimi arttırmak amacıyla üreticilere ağaç budama ve aşılama eğitimleriyle destek oluyor.

   Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yerelden kalkınma projeleri kapsamında üreticilere yönelik desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, narenciyenin başkenti Antalya’nın farklı ilçelerinde uygulamalı eğitimleri tarımda verimi arttırmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde Konyaaltı’nda gerçekleştirilen ağaç budama ve aşılama eğitimi bu kez Muratpaşa ilçesinde düzenlendi.

   Eğitimlerde Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri portakal, limon, elma, nar, ceviz ve zeytin ağaçlarında budama işleminin nasıl yapılacağını anlattı. Verimi arttırmak amacıyla budamanın önemini anlatan ekipler, uygulamalı olarak ağaçların nasıl budanacağı gösteriyor. Daha sonra ise üreticilere aşılama, aşılama çeşitleri ve aşıya yapma yöntemleri uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin sonunda ise üreticilere sertifika verildi.

  Ağaç budama ve aşılama eğitiminin katılıcılarından vatandaşlar  öğrenmek ve kendileri yapmak amacıyla eğitime katıldığını belirterek, çok faydalı olduğunu söylüyorlar.

        Bu tarz yönlendirici çalışmalara hakikaten ihtiyaç var.

        Çünkü tarımda da Antalya olarak verimi arttırmaya yönelik hareket etmeliyiz.

        Sağlıcakla kalın.

 

Bu yazı toplam 909 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim