Bugün 06 Eylül 2025 Cumartesi
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4758.2
    %0.01
  • Dolar
    41.1913
    %0.02
  • Euro
    48.3102
    %0.00

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Doğayı yok etmeyelim

20 Haziran 2018 Çarşamba 13:34

 Son senelerde yeşil alanlarımızın giderek azalması şahsen beni çok üzüyor.

            Antalya deyince zihinlere her yeri yeşil yerler geliyor ama gerçekten öyle mi acaba?

            Kanaatimce Antalya bihassa son 30 senedir eski yeşil alanlarından eser yok.

            Yeşil alan tahribatının endişe verici duruma geldiği Antalya’da çevre dostu projeler geliştirilmesi isteniyor.

            Bilhassa ilçelerde dağların tahrip edilmesinin ve mermer ocağı amaçlı kullanılır hale gelmesinin doğa tahribatı açısından endişe verici boyuta geldiğini söyleyen Antalyalılar, su kaynaklarının ve doğal dokunun gelecek kuşaklara aktarılmasının kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar.

            Bu düşüncelerinde kanaatimce haklılar.

            Korkuteli, Elmalı, Akseki, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Manavgat, Alanya  ve Kumluca gibi ilçelerde doğal doku tahribatının önlenmesi gerektiğini söyleyen Antalyalılar, çevre dostu projeler oluşturulmasını istiyor.

                        Bugün bir çok bölgemizde dağlar bile tahrip edilmiş durumda. Yatırımların elbette şehrimiz için önemi var. Ancak; doğal doku yok edilerek atılan adımlar geleceğimiz açısından büyük sıkıntılar doğurur. Çevreyle uyumlu, doğayla dost projelerin desteklenmesi gerek. Doğayı yok ettiğimiz sürece doğal afetler hep bir risk olarak karşımızda durur.

            Doğal afetler yaşamamak için doğayla dost projeler yapalım.

            Sağlıcakla kalın.

                                               

Bu yazı toplam 5579 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim