Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.536
    %0.10
  • Dolar
    32.3335
    %0.08
  • Euro
    35.1875
    %-0.03

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

İlçelerde Ramazan etkinlikleri

28 Mart 2023 Salı 00:00

On bir Ayın Sultanı Ramazan ayının ilk günlerini yaşamakta olduğumuz bugünlerde ilimizde farklı etkinlikler yapılmakta.

Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeler değişik etkinliklere imza atarken bilhassa iftar sofraları vatandaşların yoğun ilgisini çekmekte.

İlimizin hızla nüfusu artmakta olan ilçelerinden Konyaaltı’nda da Ramazan etkinlikleri yoğun şekilde devam etmekte.

Bu manada Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde kuracağı iftar sofralarına Siteler Mahallesi ile başlıyor. Ayrıca ilçe genelinde ilk günden başlayarak 11 ayrı camide de teravih namazı öncesi lokma dağıtımı yapılacak.

Öte yandan Konyaaltı Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 7 farklı mahallede kuracağı iftar sofraları için hazırlıklarını tamamladı. İlk iftar sofrası 28 Mart Salı günü Siteler Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde kurulacak. İftar sofralarının, birkaç mahalleye eşit uzaklıkta yer alan ortak noktalarda kurulacağı bildirildi. İftar sofraları, Siteler Mahallesi’nin ardından 30 Mart’ta Öğretmenevleri Kapalı Pazar Yeri ve 5 Nisan Çarşamba günü de Liman Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşları bir araya getirecek. 10 Nisan Pazartesi günü Pınarbaşı Mahallesi sakinleri için Pınarbaşı Kapalı Pazar Yeri’nde kurulacak iftar sofraları sırasıyla Hurma, Çakırlar ve Altınkum mahallelerinde yer alacak. Konyaaltı Belediyesi, 7 farklı mahallede kuracağı iftar sofralarının yanında, ilçe genelinde yer alan 11 farklı camiide de teravih namazları öncesinde vatandaşa lokma dağıtımı gerçekleştirecek.

Aynı şekilde Ramazan ayının ilk gününde Gürsu Mahallesi’nde yer alan Sezerler Camii’nde teravih namazı öncesinde başlayan lokma dağıtımı, Hurma Mahallesi’nde yer alan Yeni Camii ve Hacı Kemal Istıl Camii’lerinde devam etti. Konyaaltı’nın 7 farklı mahallesinde iftar sofraları kurarak vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, aynı sofrayı ve duyguları paylaşmanın Ramazan ayını daha anlamlı hale getirdiğini ve dayanışma duygusuyla insanları birbirine daha da yakınlaştırdığını söyledi. Yakın zamanda yaşanan deprem felaketinin ardından ülke olarak böylesi duygulara

ihtiyaçları olduğunu belirten Başkan Esen, ‘’Kalabalık ve bereketli sofralarda vatandaşlarımızla bir araya gelerek dayanışma duygularımızı pekiştireceğimiz bir Ramazan ayı diliyorum.’’ Şeklinde görüşlerini ifade etti.

Yardımlaşmanın güzel örneklerinin verildiği Ramazan ayında benim burada ifade edeceğim en önemli husus ise yapılan yardımların hassasiyet içerisinde yapılması.

Yardımlaşma duygusunun Ramazan ayından sonra da devam etmesini diliyorum.

Bu yazı toplam 539 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim