Bugün 07 Eylül 2025 Pazar
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    4758.2
    %0.00
  • Dolar
    41.1913
    %0.00
  • Euro
    48.3102
    %0.00
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNSUYU MAĞARASI 47 YIL SONRA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
06 Eylül 2025 Cumartesi 21:33

İNSUYU MAĞARASI 47 YIL SONRA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Burdur'da bulunan ve Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu'nda, 47 yıl aradan sonra Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Burdur'da bulunan ve Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan İnsuyu'nda, 47 yıl aradan sonra Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.

Türkiye'de turizme ilk açılan mağara olma özelliği taşıyan İnsuyu Mağarası'nda, 47 yıl aradan sonra düzenlenen İnsuyu Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Burdur Valiliği himayelerinde gerçekleştirilen festival, bugün İnsuyu Mağarası etkinlik alanında yapıldı. Festival çerçevesinde ilk olarak yöresel ürün stantlarını gezen Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, üreticiler ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Bilgihan, "Bugün İnsuyu Mağarası etkinlik alanındayız. 1978 yılından itibaren kesintili olarak belirli dönemlerde yapılan İnsuyu kültür ve sanat etkinliklerine biz 46-47 yıl sonrasında tekrar merhaba demiş olduk. biliyorsunuz Temmuz ayı içerisinde yapmayı planladığımız etkinlikler olarak da duyurmuştuk ve bugüne Eylül ayı itibariyle başlamış olduk bu etkinliğimize" dedi.

Konuşmanın ardından festival alanında halk oyunları gösterisi yapılırken vatandaşlara helva ve bulgur ikram edildi. Daha sonra festival Bedia Akartürk ve Safiye Soyman konseri ile devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim