Bugün 27 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2439.282
    %-0.03
  • Dolar
    32.4246
    %-0.15
  • Euro
    34.6533
    %0.03

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Muhittin Böcek’ten AKP’ye 1 Nisan şakası

29 Aralık 2018 Cumartesi 01:34
(KONUK YAZAR)
 
CHP Antalya büyükşehir belediye ve ilçe başkan adayları ( Kepez hariç) Genel merkez tarafından atandı.
Bilhassa Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına atanan Muhittin Böcek’in CHP ve İYİ Parti taraftarlarınca büyük bir sevinçle karşılanması 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçim de CHP adayı Muhittin Böcek Büyükşehir Belediyesini AKP’nin elinde alacağı umudunu güçlendirdi.
  20 yıl içinde Konyaaltı’nı, her karışını baha biçilmez hale getirmiş, Konferans kongre ve kültür sarayları, spor tesisleri, Cami ve Cemevi gibi ibadet yerleri, hastaneler, sağlık ocakları ve denizin sıfırında yaşlı ve emekliler için kahve ve daha sayamadığım düzinelerce sosyal projelerle modern kent haline dönüştüren Muhittin Böcek gibi deneyimli ve tecrübeli birini getirmekle Kılıçdaroğlu’nun doğru ve isabetli karar verdiği kamuoyunun memnuniyeti, yanı sıra Ankara dönüşü havaalanından kent meydanına kadar yoğun bir konvoyla karşılanan Muhittin Böcek ve büyükşehir Beldeye sini tekrar alacaklarının sinyalini verdi.    
Muhittin Böcek’i yakinen tanıyanlar bilir ki; yapamayacağı işin altına girmez, tutulamayacağı sözü de vermez. Yani Muhittin Böcek Antalya da bir markadır. Tuttuğunu koparan biri olarak tanınır ve bilinir. 20 yıllık belediye başkanlığı sürecinde CHP’nin oylarını her yıl katlayarak büyüten bir “Cengâverdir”.  
  CHP İl ve İlçe örgütü ve Milletvekilleri didişmeden, sen ben, bana ne  demeden, can siper hane çalıştıkları takdirde 19 İlçe, 74 belde, 539 köy ’den gelecek olan oylar Muhittin Böcek’in Büyükşehir koltuğuna oturmasına yeterlidir.
  Ancak her halikarda işi tam sağlama bağlamak için, İYİ Parti,  inanç ve kanaat önderleri, sol sosyalistler, hatta AKP ve  MHP gibi siyasi partilerin tabanı dâhil sol veya sağ liberal ve muhafazakâr partiler yanı sıra özellikle Güneydoğulu vatandaşları temsilen hiçbir korku ve endişeye kapılmadan HDP ile de mutlaka görüşülerek destek sağlamalıdır.
 Bence, Muhittin Böcek Menderes Türel’in korkulu rüyası oldu bile. 
   İktidarın rüzgarını arkasına almış olan Menderes Türel’in karşısına Muhittin Böcek’in çıkması AKP’lilerin moralini ve kimyasını bozmuş olmasının arkasında yatan nedeni gayet basit; Herkes tarafından bilinen ve söylenen tek şey Muhittin Böcek’in  Sağ’dan da oy almasıdır.
   Muhittin Böcek, karşıdaki her kim olursa olsun Milliyetçi, milliyetsiz, Dinli,  dinsiz, kentli köylü, zengin fakir, sanayici çiftçi, Türk, Kürt, Alevi Sünni, işadamı ve işçi, emekli, dul, yaşlı, genç, ihtiyar olmak üzere Antalyalıyı seven ve her kesim tarafından sevilen biri olması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunu AKP’den alacak tek kişidir.
   Muhittin Böcek’in rakibi Menderes Türel’in ele avuca sığacak biri olmadığını en az benim kadar bildiğine göre mutlaka bir bildiği var ve ona göre de tedbir alacaktır.
  Muhittin Böcek, Menderes Türel gibi birinin karşısına çıkıp ben bu koltuğu alırım diyecek kadar gözü kara birdir. Ve bu cesaretti olan ikinci kişi zor bulunur
  Yani Muhittin Böcek, Menderes Türel’den koltuğu aldığında, “ EFSANE Başkan”  olarak CHP tarihinde layık olduğu yeri alacaktır.
Muhittin Böcek Büyükşehir’i alır mı? 
Bence zor olacak ama İl ve ilçe yönetimi can_ı  gönülden çalıştıkları taktirde almaması için hiçbir sebep görmüyorum.
Ama bende olduğu gibi tüm kamuoyunda aynı endişe varlığını sürdürüyor. Örneğin CHP içinde ”Ali cengiz oyunu” tekrar sahnelenirse ne olur?
Veya…
2014 yılı yerel seçimde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Apaydın’ın AKP’ye kaptırdığı koltuğun altında yatan gerçek CHP’liler her zaman ve her dönem olduğu gibi aralarında ikiye bölünerek bir birleriyle uğraşırlarken belediye ellerinden uçup gitti…
Ama bu defa öyle bir şey olmayacak. Olmamalı.
Başta İl başkanı Ahmet Kumbul olmak üzere, Milletvekilleri, Murartpaşa, Konyaaltı, Kepez ve Manavgat olmak üzere tüm örgüt içinde seferberlik ilan edilmelidir.
CHP kazanırsa ne olur? 
 Ne olmaz ki;  başta Kılıçdaroğlu olmak üzere  tekrar geri alınan Büyükşehir Belediye başkanlığı herkesin zaferi sayılacak. 
Ahmet Kumbul bir dahaki dönemde kesin Milletvekili olacak!
Ümit Uysal sırası gelince Büyükşehir belediye Başkanı olacak!
Konyaaltı Belediye başkanı görevine devam edebilir. 
Milletvekilleri ayrıca ödüllendirilir.
  Ama Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yukarıda ismini saydığım veya sayamadığım başkan ve partiye yön veren herkesin suyu kaynayacağı bir muamma değil. 
  AKP hayatının yanlışını yapmadığı müddetçe CHP bir daha Büyükşehir belediyeyi geri alamayacağı da bir gerçektir.  
Bu nedenle herkes aklını başına devşirmeli, kavgayı bırakıp Muhittin Böcek’i Büyük şehir Belediye başkanlık koltuğuna oturtmalıdır.  
Yani Muhittin Böcek 31 Mart 2019 da Antalya Büyükşehir Belediye Başkalığı koltuğunu alırsa AKP için tam anlamıyla 1 Nisan şakası olur…
Olur mu? Neden olmasın ki; “Veren Allah bir gün alır elbette”
 
 
icradan_satilik_daire-001.png
Bu yazı toplam 6049 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim