- IMKB
% - Altın
4274.237
%1.07 - Dolar
39.8196
%0.01 - Euro
46.9409
%-0.09
- 16:23 - Başkan Uysal, oruç açma yemeğine katıldı
- 11:24 - Ücretsiz sünnet hizmeti
- 11:01 - İçme suyu altyapısına dev yatırım
- 19:34 - Büyükşehir'den Kent Lokantası
- 16:28 - ''Yaptığınız iş çok kıymetli''
- 11:30 - Yangın tesisatı periyodik bakım kontrolleri başladı
- 15:39 - Kemer'de kermes
- 14:43 - İtfaiyenin erken müdahalesi Kaleiçi’nde faciayı önledi
- 14:15 - Antalya Belek Üniversitesi dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
- 13:59 - Tarihi Kaleiçi'nde yangın çıktı
- 13:28 - Asfalt bakım onarım ve yama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
- 13:07 - Cem Kotan'dan oruç açma yemeği ikramı
- 12:51 - Semt spor sahası ve park alanı yenilendi
- 12:43 - Yaşlı Evleri’nde mangala turnuvası
- 12:11 - Kepez'de Semt Evleri açılışa hazırlanıyor
Mustafa Yetgin





Yerel belediyeler ve çalışmalar
Yerel belediyelerin faaliyetleri, projeleri, koordinasyon içerisindeki çalışmaları ve geleceğe dönük yatırımları hakikaten mühim bir mesele.
İllerin planlı bir şekilde kalkınmaları, trafiğinden ulaşıma kadar, görüntü kirliliğinden çevreci projelere kadar tüm çalışmalarda vatandaş memnuniyeti arz eden çalışmalar lazım.
İvedilikle çözülmesi gereken meselelerin komşu illerdeki belediyeler ve ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde katkı sağlanması önem arz etmekte.
Bu vesileyle Akdeniz Belediyeler Birliği’nin faaliyetleri de mevcut meselelerin çözümü hususunda önem taşımakta.
Geçtiğimiz günlerde bu konularla ilgili bir toplantı tertiplandi.
10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, düzenlenen 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreniyle birlikte sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen yarışmada 3 ödül kazandı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı fuar kapsamında, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısı da düzenlendi.
Söz konusu toplantıda, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne 8 belediye daha katılım sağladı. Aynı zamanda, Asya Belediye Başkanları Forumu tarafından 2025 yılı çevre başkenti ödülü, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e takdim edildi. Bu ödülle birlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi, 21. Çevre ödülünü almış oldu.
Söz konusu Meclis Toplantısı’nda konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği olarak, ortak akılla kentlerimizi yönetmeye devam edeceğiz. Aramıza 8 yeni belediye daha katıldı. 1978 yılında kurulan birliğimiz genişlemeye devam ediyor. Kurulmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Türkiye’nin farklı bölgelerinden de yeni üyelerimiz oldu. Akdeniz’i, Karadeniz’i, İç Anadolu’yu, bütün Türkiye’yi Antalya’da buluşturacağız, birleştireceğiz.’’ Dedi.
Meclis toplantısının ardından gerçekleştirilen 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni’ndeyse çevreye duyarlı projeleriyle, ödüle hak kazanan belediyeler, ödüllerine kavuştu. Yerel yönetim anlayışının gelişmesi, belediye hizmetlerinin verimli, kaliteli, hızlı üretilmesi, halkın bu hizmetlere en kolay şekilde ulaşması ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen özgün projelerin desteklenip, tanıtılması amacıyla düzenlenen ödül töreninde, 5 farklı kategoride ödül verildi. Yarışmaya 20 üye belediyeden 59 proje katılım sağladı.
Üretilen projeleriyle birlikte yarışmaya katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Çevre Koruma ve Alt Yapı Çalışmaları”, “İyi yönetişim ve Halkla ilişkiler Çalışmaları” ve “Peyzaj, Planlama, Tasarım ve Uygulama” kategorilerinde ödül kazandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ödül getiren projeler sırasıyla, Elektronik Gemi Denetleme Sistemi, Çoban Haritası ve Finike Cumhuriyet Meydanı projeleri oldu. Aynı zamanda, “İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler Çalışmaları” kategorisinde Burdur Belediyesi, “Üst Yapı Çalışmaları” kategorisinde Merkezefendi Belediyesi, “Peyzaj, Planlama, Tasarım ve uygulama Projeleri” kategorisinde Finike Belediyesi ve “Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları” kategorisinde de Seydişehir Belediyesi birincilik ödüllerinin kazananı oldu.
Bu tarz çalışmaların, koordinasyonların ve teşvik edici ödüllerin fayda sağlayacağını düşünmekteyim.
Sağlıcakla kalın.
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
NURİ ERKAL'IN ARDINDANGürsel Kaya
Bu şehre sahip çıkabiliyor muyuz?Ömer Yetgin
BİR BESTENİN HİKÂYESİGazanfer ERYÜKSEL
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
İçim yanıyorKahraman Köktürk
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
ÖLDÜRÜLMESİ GEREKEN ÖLÜLEREşref Ural
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
SANAL OFİSRaziye Gök Aktaş
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
Çamlıbel Mahallesi’ne basketbol ve futbol sahası
Akdeniz akşamları ‘Müzik Şehrin Kalbinde’ konseriyle renkleniyor
Yediemin Otoparkları Araç Mezarlığına Döndü, 25 Yıldır Bekleyen Araçlar Var
Antalya’da Bayram Öncesi Marketlerde Etiket Denetimi
Antalya Ekonomisinin Nabzı Tutuldu
Kepez’de Öğrenci Kent Lokantası Hizmete Girdi
Cw Enerji Bayilik Ağını Genişletiyor
Türkiye Kasaplar Besiciler Et Ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Yardımcı: "İ̇nsanlar Zincir Marketler, Avm’lerin Kilo İle Et Gi
Tel : 0532 474 99 63 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim