- IMKB
% - Altın
4350.813
%0.03 - Dolar
40.3903
%-0.07 - Euro
46.932
%-0.14
- GÜNCEL
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE
- BİLİM VE TEKNOLOJİ
- 23:23 - Kargocu hayat kurtardı
- 23:00 - 93 yaşındaki adam dehşet saçtı
- 21:01 - Çatıda köşe kapmaca
- 17:33 - Afrika sıcakları başladı
- 16:12 - Belediyeden zeytin seferberliği
- 15:35 - MÜLKİYET HAKKI GASBEDİLİYOR
- 15:20 - 4 günde 4 altın madalya
- 15:12 - Beyaz incir hasadı başladı
- 12:26 - Falezlerde koruma statüsü değiştirildi
- 11:52 - Henüz umudu kesmediler
- 09:50 - Akıntıya kapılarak gözden kayboldu
- 23:09 - Park ve bahçelere estetik dokunuş
- 23:02 - 779 şahıs yakalandı
- 22:46 - 1.8 milyon liralık ürün ele geçirildi
- 22:18 - Darp edip zorla çalıştırdılar
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK





YÖREX gelenekselleşti…
“Sizin oraların nesi meşhur?” parolasıyla yöresel lezzetlerin buluştuğu önemli fuarlar arasında yeri alan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı artık Antalya’nın bir markası oldu ve ‘’gelenekselleşti.’’
23 – 27 Ekim 2019 tarihleri arasında ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan 10. Yöresel Ürünler Fuarı öncesi çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.
Fuar öncesinde gazetemize de bir nezaket ziyareti gerçekleştiren ATB Başkanı Ali Çandır; hedeflerinin fuara daha çok katılımın sağlanması ve coğrafik işaretli ürünlere başvurunun bir sinerji yaratması olduğuna vurgu yaptı.
Şurası bir gerçek ki; yerel dokunun özünün korunması ve gelecek kuşaklara yaşatılması için işi şansa bırakma lüksümüz yok.
Her zaman dile getirdiğim gibi yöresel lezzetler ve ürünlerin gelecek kuşaklara aktarımı konusunda titiz bir çalışmanın yürütülmesi kaçınılmaz bir gerçek. YÖREX Fuarı bunun için önemini her geçen gün arttıran bir buluşma haline geldi.
Öncelikle şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Yöresel ürünlerin sergilendiği, marka değerlerin bir sentez gibi işlendiği YÖREX Fuarı’nın yerel lezzetlerin, ürünlerin korunması ve yaşatılması adına “atılması gereken adımlardan birisi” olduğuna inanıyorum.
Antalya Ticaret Borsası tarafından bu yıl 10’ncusu düzenlenecek YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı; gerçekten Antalya’nın yeni bir heyecanı oldu…
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Antalya Ticaret Borsası’nın tohumlarını attığı bu önemli organizasyonu Antalya’ya ayrı bir renk ve heyecan katıyor.
Antalya Ticaret Borsası; bu anlamda geçmiş yıllardan gelen tecrübesiyle gelenekselleşen bu organizasyonu daha geniş kitlelere duyuruyor ve organizasyon bu doğrultuda şekilleniyor.
YÖREX fuarı her şeyden önce yerel dokunun ön plana çıkarılmaya çalışıldığı, kendi kültürümüzün özümsendiği ve önemsendiği bir buluşma.
Bu buluşmada yerel ürünlerin bir marka değeri ile buluşması noktasında ekonomiye katacağı sinerji hafife alınamaz.
Yöresel ürünlerin ve lezzetlerin vitrine çıkarılması, ulusal ve uluslar arası boyutta tanınırlığının sağlanması noktasında önümüzde zorlu ve uzun bir yolculuk var.
Bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilecek YÖREX Fuarı nedeniyle Antalya Ticaret Borsası’nı, tüm emeği geçenleri ve Ali Çandır’ı kutluyorum.
Umarım bu sayede Antalya başta olmak üzere coğrafi işaretli ürünlerin sayısı artar ve kaybolmaya yüz tutmuş lezzetler uluslar arası arenada ülkemizin tanıtımına ciddi katkı sunar.
TERÖR BİTER Mİ?Gürsel Kaya
ANTALYASPOR LOCA ALIN VERGİ İNDİRİMİ VARKahraman Köktürk
VERGİ ÖDEMEDEN EV ALMAKRaziye Gök Aktaş
YORGUN TÜRK, YORGUN TÜRKİYEEşref Ural
BİREY OLMAK YA DA OLAMAMAKGazanfer ERYÜKSEL
Bitmeyen sorun…Ömer Yetgin
Güvensizlik Çağında EkonomiMustafa Yıldıran
Trump, Evanjelizm ve Yeni Dünya DüzeniMuharrem Yellice
Kaldırım işgalleri meselesiMustafa Yetgin
Bayram tatilleri; kamu ve özel sektör çalışanı arasındaki derin farklarİSA KAVLAK
CUMHURİYET NEDEN İSTENMEZNuri Sezen
NAZIM’I ABARTISIZ ANMAKYALÇIN DUMAN
MUHASEBECİLERİN HAKLI İSYANIKamil Başkonak
CUMHURHİYET’İMİZİN 100 YILINI KUTLARKEN…Binali Efe
Kemer ve temizlik çalışmalarıAdem Vural
SEÇİMEyüp Koçak
Kesik Minare meselesi…Yusuf Katrağ
BAŞKAN KOTAN, ‘‘BU SPOR TESİSİ ARTIK HALKIN’’
Deniz tutkunları, Setur Marinas Demre’de yelken açıyor
Belözoğlu ve Bakkal’dan MAKÜ tesislerine tam not
Corendon Sport Talks'un konuğu Arda Turan oldu
Muratpaşa’nın sporcularından altın zafer
Antalya’da 1 haftada 57 bin araç denetlendi, 16 bin sürücüye ceza
Aşırı sıcaklar beyin kanaması riskini artırıyor
Prof. Dr. Ürünsak: "Kısırlıkta tedavi kişiye özeldir"
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim