Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Antalya Film Forum

14 Temmuz 2022 Perşembe 14:12
İlimizin sembolleşen organizasyonlarından birisi olan Antalya Altın Portakal Film Festivali ile ilgili hazırlıklar devam etmekte.
 
59 senedir kesintisiz devam eden ve özellikle son senelerde eski canlılığından eser kalmadığı ile ilgili eleştirilerin hedefinde olan Altın Portakal Film Festivali heyecanı başladı.
 
Bu manada 1-8 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum için başvurular festivalin web sitesi üzerinden başladı.
 
Bilhassa son iki yıldır pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşen Antalya Film Forum bu yıl hem fiziki hem de çevrimiçi olarak 2-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak ve ana jüri tarafından seçilen projelere toplamda 430 bin TL ödül verilecek.
 
Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu, Belgesel Film Work in Progress Platformu, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu ve Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu ile birlikte beş kategoride düzenlenecek Antalya Film Forum bu yıl Armağan Lale ve Pınar Evrenosoğlu direktörlüğünde gerçekleşecek ve Türkiye film endüstrisinin gelişimini desteklemeye, ana veya ortak yapımcısı Türkiye’den olan projeler için ortak yapım fırsatlarını genişletmeye, Türkiye ve uluslararası film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeye devam edecek.
 
Bununla birlikte henüz proje aşamasındaki uzun metraj filmlerin destek bulacağı Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve çekimleri Antalya kentinde gerçekleştirilecek uzun metraj bir filme destek sağlanan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu için son başvuru tarihi ise 5 Ağustos 2022 Cuma olacak.
 
Diğer taraftan yeni projelerin hayata geçirilmesine fon ve ağ kurma desteği sağlayan Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu ve çekimlerinde sona gelinen ya da post prodüksiyon aşamasındaki belgesel projelerin desteklendiği Belgesel Work in Progress Platformu için son başvuru tarihi 8 Ağustos 2022 Pazartesi olarak belirlendi.
 
Antalya Film Forum’un, dizilerin endüstrideki rolünün ve öneminin artışı nedeniyle; yeni yetenekleri saptamak, ulusal ve uluslararası
 
destek sağlayarak özgün ve yaratıcı içerik geliştirmeye katkıda bulunmak ve yapımcıları desteklemek amacıyla düzenlediği Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu için yönetmelik ve son başvuru tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak.
 
Gelelim Uzun Metraj ile ilgili çalışmalara.
 
Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ile Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’nda yer alacak projelerin açıklanma tarihi ise 1 Eylül 2022 Perşembe, Uzun Metraj Kurmaca Work in Progress Platformu ve Belgesel Work in Progress Platformu’na seçilen projelerin açıklanma tarihi 5 Eylül 2022 Pazartesi, olarak belirlendi.
 
Sanat dolu günler diliyorum.
Bu yazı toplam 560 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim