Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Çevre etkinlikleri

09 Haziran 2023 Cuma 11:59

Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre öncelik olmalı diye düşünmekteyim.

Bu maksatla bugüne kadar yapılan ve yapılacak her çalışma önem arz ediyor.

Çevremizi temiz tutmakla ilgili her faaliyet ister küçk çaplı olsun, ister büyük çaplı her şekilde desteklenmeli ve teşvik edilmeli.

Geçtiğimiz günlerde kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde de bilhassa öğrencilerin tertiplediği faaliyetleri önemli buluyorum.

Mesela Kepez Belediyesinin, Dünya Çevre günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte çocuklar, büyüklerin çöp ve atıklarla kirlettiği ormanı temizlediler. Çocuklar, ormandan onlarca poşet çöp topladılar.

Bu manada Kepez Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle geçtiğimiz günlerde doğanın önemine ve kirletilmesine dikkat çekmek amacıyla çevre etkinliği düzenledi. Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, Kepez Ormanı’nı çöpten ve atıklardan temizledi. Kepez Belediyesi, çöp toplama etkinliğine katılan çocuklara, eldiven tişört, şapka ve çöp poşeti dağıttı. Daha sonra Eczacılar Ortaokulu, Gülveren İlkokulu ve Kepez İmam Hatip Ortaokulu’ndan gelen yüzlerce öğrenci, şehrin akciğeri olan Fatih Mahallesi’ndeki Kepez Ormanı’nda, şişeden araba lastiğine kadar onlarca poşet çöp topladılar.

Öte yandan çocuklar, büyüklerin ormana çöp ve atık atmalarına tepki göstererek, temiz bir doğa, temiz bir dünya istediğini dile getirdiler. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ile Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri de, çocuklara ormanı çöplerden temizlemesine yardım ettiler. Daha sonra ormanlık alanda toplanan çöpler ve atıklar çöp arabasına konularak, Kızıllı Entegre Katı Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisi’ne götürüldü.

Çevre bilincinin artırılması, geliştirilmesi, doğayla uyumlu projeler geliştirilmesi önem taşımakta.

Okullarda bu yönde verilen her türlü eğitim ve uygulama daha geniş kitlelere ulaştırılmalı.

Esen kalın.

Bu yazı toplam 911 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim