Hava sıcaklığının iyice azaldığı bu Kış günlerinde Antalya’da duraklarda dakikalarca toplu taşıma aracı bekleyen yolcular, bu sorunların ileriye dönük çözümünü bekliyor.
Ulaşım ve trafik büyük şehirlerin en önemli meselelerinin başında geliyor.
Son sayımla birlikte malum Antalya’nın nüfusu 2,5 milyona yaklaştı ve Antalya ülkemizin 5’nci büyük ili oldu.
Nüfus yoğunluğu bakımından İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’nın ardından Antalya 5’nci sırada geliyor.
Böyle olunca artan nüfusla birlikte sorunlar da çoğalıyor.
Diyebilirim ki Antalya’nın en önemli sorunlarından birisi olarak gösterilen ulaşım konusunda duraklardaki yığılmanın önlenememesi eleştirilere neden oluyor.
Ulaşım sorunu ile trafik bu kentin en önemli sorunu.
Bu sorun giderek çözüleceği yerde daha da işin içinden çıkılmaz boyuta geldi. Öyle ki; sabah 8.00 ile akşam saat 18.00’de kelimenin tam anlamıyla duraklarda yığılma yaşanıyor.
Soğuk ve yağmurlu havalarda duraklarda araç beklemek işkence gibi geliyor. Ulaşım sorunu çözülmedikçe bu yığılmalar her zaman olacak. Metro sistemi gelmedikçe bu sıkıntıyı yaşamaya devam edeceğiz.
Bilhassa sabah ve akşam saatlerinde Yüzüncü Yıl, Meydan, Doğu Garajı, Atatürk Caddesi, Uncalı gibi bölgelerde duraklarda vatandaşlar dakikalarca toplu ulaşım aracı beklemek zorunda kalırken, bu sorunun kısa sürede çözümü zor görünüyor.
Duraklarda otobüs beklemekten yorulduklarını, çoğu zaman işlerine geç kaldıklarını ve özellikle soğuk ve yağmurlu havalarda duraklarda beklerken zor anlar yaşadıklarını söylüyorlar.
Ek seferler ve toplu ulaşımın özendirilmesi lazım.
Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması lazım.
Yeni alternatif yollar açılması da şart.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 2027 defa okunmuştur.