Zaman zaman ilçelerimizde gerçekleştirilen etkinlikler kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşların bağlarını güçlendiriyor. İlgili belediyelerin yaptığı organizasyonlar, etkinlikler de bu manada çok önemli. Bu anlamda geçtiğimiz hafta Aksu’da Damlalar Pamukta Birleşiyor projesi tarla günü düzenlendi.
Tarla Günü Aksu Kaymakamı Aydın Ergün Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen Aksu İlçe Müdürü İhsan İnal, Muhtarlar, personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığınca finanse edilen ‘Aksu’da Damlalar Pamukta Birleşiyor Projesi sayesinde suya azami derecede önem verilerek su tasarrufu sağlandı. Yüzeyaltı Damla Sulama ile üretilen pamuk , salma sulama ile üretilen pamuğa göre yüzde 35 verim artışı gerçekleştirildi.
Proje sayesinde hem sudan tasarruf edildi hem de daha fazla ürün elde edildi. Kaymakam Ergün ile Başkan Şahin Biçerdöver ile Pamuk hasadını gerçekleştirdi. Programdan sonra vatandaşlara gözleme ikramında bulunuldu.
Aksu gibi hem tarım hem de turizm potansiyeli ile dikkat çeken Aksu ilçemizde bu tarz etkinliklerin artarak devam etmesi en büyük temennim. Yetkilileri ve emeği geçenleri kutluyorum. Mutlu kalın.
Bu yazı toplam 1076 defa okunmuştur.