Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2401.232
    %-0.44
  • Dolar
    32.2653
    %-0.16
  • Euro
    34.7587
    %-0.21

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

Emevi Camii'nde namaz kılacağız!

11 Eylül 2019 Çarşamba 04:30

Lanetlenmiş Ortadoğu topraklarında yaşayan insanlara, Hz. Muhammet tarafından müjdelenen İslam dini, bilhassa Arap kavmi için“ Karanlıkta doğan güneş gibiydi”.

Peygamberler, yoldan çıkmış, sapık ve şaşırmış olan kavimlere gönderildiğini dört ilahi kitapta yazmaktadır. Cahiliye döneminin en karanlık günlerinde Hz. Muhammet’in gelişi orda yaşayan insanların tek kurtuluşuydu…

Ve…

Hz. Muhammet’ten 1400 yıl sonra bugün dahi bile; Müslümanlık adına yapılmayan rezalet, edinilmeyen haksızlık, yaşatılmayan rezalet yok gibi? Yani o günden bugüne Ortadoğu coğrafyasında çok şey değişmemiş gibi! Adam öldürme, kan akıtma, insan hakları ihlalı, kadıları köle olarak görme gibi yüzlerce anane devam etmektedir. Şöyle birkaç dakika için gözlerinizi yumun ve derin bir nefes alarak kendinizi tüm kötü düşüncelerden arındırarak, ön yargısız bir an düşünün?

Hz. Muhammet 1400 yıl önce bu azgın ve ıslah olmayan insanların elinde neler yaşayıp çektiğini daha iyi anlayacaksınız. Hz Muhammet, Hakkın rahmetine kavuşmasından hemen sonra dört Halifeden biri hariç Üçü hasımları tarafından hunharca öldürülmüş olması; tıpkı bugün olduğu gibi o dönemlerde din siyasete alet edilmiş, mevki, makam, siyasi güç ve zengin olma hırsı Müslümanları bölmüş, parçalamış ve Mezheplere ayarmıştır.

Şöyleki; Vehhabi- Selefi, Şia, Sünni, Alevi, Şiilik ve Alevi diye birbirlerini suçlayan, bin bir parçaya bölünmüş, Mezhep kavgaları yetmezmiş gibi, Arap, Türk, Kürt milliyetçiliklere bölünerek bir birlerini boğazlamakla meşguller Son Halife Hz. Ali’nin oğlu, Hz. Hüseyin’de tıpkı babası gibi Emevi soyundan gelen Muaviye’nin oğlu, Yezit tarafından Kerbela da Hz. Muhammet’in turunu Hz Hüseyin ile ailesinden 72 kişiyi katlederek şehit etmiştir.

İşte her fırsatta sağ muhafazakâr liderler tarafından sık sık dile getirildiği o meşhur sloganlardan biri; “Emevi Camii’nde Namaz Kılacağız” dedikleri o camii Hz. Ali’nin oğlu ’nu ve Hz. Muhammet’in ciğer paresi torunu Hz Hüseyin ve ailesine mensup 72 canı kılıçtan geçiren Yezit’ in katliam sonrası Şam’da Vali iken yaptırdığı ilk Camii’dir. Sadette Ermişlerin Bahçesi kitabının yazarı büyük şair ve düşünür Fuzuli derki; “Hz. Hüseyin şehit edildikten sonra kesilen başını Şam’da vali olan Emevi devletin kurucusu Kureyş’liler soyundan Muaviye’nin oğlu yezitte getirip teslim edilen yerde o meşhur Emevi Camii yaptırıldı.

Haşimoğlularından olan Hz. Muhammet’ten önce iktidarda olan Kureyşliler’in  “astığı astık, kestiği kestik”  iktidarda olduğu dönemlerde Kudüs’e gelen giden hacılardan, İpek yolundan ticaret için gelen giden (Tücarlardan) bezirgânlardan istediği vergiyi alan ve tüm devlet gücünü elinde tutan Kureyşliler, Hz. Muhammet’in adaleti idaresinden rahatsız olmuş, nihayetinde Hz. Muhametten sonra Hz. Muhammet’tin soyunu katlederek intikamlarını almışlardır.

Hz. Hüseyin Kerbela’da şehit edilirken son sözü şudur: “ İslam Peygamberinin Ailesi katledildiğine göre İslamlık Kerbela’da bitmiştir” Muharrem orucunuz ve dualar kabul ve makbul olsun. Hak deft erine yazılsın

 

Bu yazı toplam 2030 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim