Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2392.858
    %-0.09
  • Dolar
    32.3644
    %-0.00
  • Euro
    34.7852
    %-0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Fidanlar toprakla buluşuyor

24 Mart 2023 Cuma 02:19

Doğal alanların korunması, yeşillendirme çalışmaları, ağaçlandırma seferberliği gibi konular oldukça önemli.

Kuraklık tehlikesinin her sene ciddi manada artmakta olduğu günümüzde doğal alanları korumak kadar yeni fidanlar dikerek yeşillendirme çalışmalarına destek vermek de önem arz ediyor.

Her yangın sonrasında aklıma yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirmesinin ne kadar başarılı olacağı gelir.

Aynı şekilde daha fazla ağaçlandırma yapmak için bilhassa çocuklarımızı ve gençleri nasıl eğitebiliriz?

Önemli gün ve haftalarda bu tarz etkinlikleri nasıl arttırabiliriz?

Bugün ağaçlandırma ile ilgili bir çalışmadan bahsedeceğim.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 21 -26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle öğrencilerin de katılımıyla fidan dikimi etkinliği düzenledi. Deprem afetini yaşayan 11 ili anmak için de minik eller fidanları toprakla buluşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Orman Haftası nedeniyle öğrencilere doğa ve çevre sevgisi ve bilinci aşılamak amacıyla Zeytin Park’ta fidan dikimi etkinliği düzenledi.

 

Bu manada Zeytin Park’ta Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ormancılar Derneği ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak öğrencilere ağaç ve ormanın önemi ile fidan dikimi hakkında bilgi verildi. Daha sonra öğrenciler 81 adet zeytin, defne ve keçiboynuzu fidanı dikerek ağaç dikmenin ve ağaçları korumanın önemini öğrendi. Kendi elleriyle fidan diken öğrenciler toprakla fidanları buluşturarak ilk can suyunu da fidanlara verdi.

Söz konusu etkinlik kapsamında 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem afeti yaşayan 11 il anısına da fidan dikimi yapıldı. Etkinlikte, fidanlara deprem bölgesindeki kentlerin isimleri asıldı. Düzenlenen etkinlikte öğrencilerle birlikte fidan diken Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy, “Her bir ağacın dünyamız için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Ormancılık Haftası nedeniyle öğrenci kardeşlerimizle birlikte kentin akciğeri konumundaki Zeytin Park’ta buluştuk. Hep beraber 81 ilimizi temsilen fidan diktik ama önceliği deprem afetini yaşadığımız şehirlere verdik ve onları andık. Burada diktiğimiz ağaçlar umutlarla yeşerecek.” diye konuştu.

Ağaç sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması gerekiyor.

Bu sebeple bu tarz etkinlikler fayda sağlayacaktır.

Esen kalın.

Bu yazı toplam 262 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim