Bugün 18 Kasım 2025 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    5494.723
    %0.30
  • Dolar
    42.3357
    %0.10
  • Euro
    49.1089
    %0.08
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GELECEĞİN SANATÇILARI İSMAİL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI’NDA YETİŞİYOR
18 Kasım 2025 Salı 11:18

GELECEĞİN SANATÇILARI İSMAİL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI’NDA YETİŞİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda 2025-2026 eğitim öğretim dönemi heyecanı başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda 2025-2026 eğitim öğretim dönemi heyecanı başladı. Yetenek sınavlarını başarıyla tamamlayan bin 642 öğrenci, bu yıl konservatuvarın farklı bölümlerinde profesyonel eğitim alacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda 2025-2026 eğitim-öğretim dönemi büyük bir heyecanla başladı. Yetenek sınavlarını başarıyla tamamlayan bin 642 öğrenci, konservatuvarın farklı bölümlerinde sanat dolu bir eğitime adım attı. Sanatın her dalına dokunmayı hedefleyen İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı'nda; Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Sahne Sanatları, Halk Oyunları, Şan ve Enstrüman eğitimi gibi temel alanlarda akademik düzeyde eğitim veriliyor. Öğrenciler, profesyonel sanat eğitiminin yanı sıra konservatuvarın zengin imkanlarından da yararlanma fırsatı buluyor.

Sanat yolculuğuna ilk adım

Bu dönem sanata gönül vermiş bin 642 öğrenci, yetenek sınavlarını başarıyla geçerek eğitim hakkı kazandı. Geleceğin sanatçılarını profesyonel düzeyde yetiştirmeyi hedefleyen konservatuvarda, alanında uzman 76 eğitmen, öğrencilerin gelişimi için yoğun bir çalışma yürütüyor. Konservatuvarda bu yıl eğitim alan öğrencilerin bir kısmı önceki yıllardan gelen süreçlerini sürdürürken, bir kısmı ise sanat yolculuğuna ilk adımlarını atıyor. Kentin kültürel yaşamına önemli katkılar sunan konservatuvar, yıl boyunca düzenlenecek konserler ve etkinliklerle sanatseverlerle buluşacak. Öğrencilerden oluşan icra heyetleri ve korolar, Antalya'nın dört bir yanında sahne alacak.

"Öğrencilerden uluslararası başarılar"

Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Müdürü Okan Atila, "Konservatuvarımız 1999 yılından itibaren hizmet vermektedir. Konservatuvarımızda 5 bölüm mevcuttur. Konservatuvarımızın öğrencileri, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda birçok başarıya imzalar atmıştır. Geçen yıl kurduğumuz Gençlik Orkestrası ve Antalya Klasik Gitar Orkestrası başarılı şekilde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunlara ek olarak bu yıl Bağlama Orkestrası ve Flüt Orkestrası da faaliyetlerine başladı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Antalya Piyano Festivali'nde yer alacağız. Öğrencilerimiz, hem nostalji tramvayında hem de sahnede performans sergileyecekler. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı olarak, sanatçı yetiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

GELECEĞİN SANATÇILARI İSMAİL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI’NDA YETİŞİYOR

GELECEĞİN SANATÇILARI İSMAİL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI’NDA YETİŞİYOR

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 70 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim