Bugün 12 Mayıs 2024 Pazar
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2444.587
    %-0.40
  • Dolar
    32.193
    %-0.08
  • Euro
    34.7877
    %0.51

Mustafa Yetgin

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Yetgin

Hasta yakınlarına hizmet

16 Temmuz 2021 Cuma 10:13

     Sosyal yardımlaşma, sağlık hizmetleri ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan hizmetler oldukça önem arz ediyor.

            Bilhassa Korona virüsle mücadele kapsamında bu tarz hizmetler daha da önem taşımakta.

            Bugün Büyükşehir Belesiyesi’nin sağlık hizmetinden bahsetmek istiyorum.

           

   Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi, kontrollü normalleşmeyle birlikte yeniden faaliyetine başladı. Merkezde demans ve Alzheimer hastalarına profesyonel bakım yapılırken, sosyal aktiviteler de gerçekleştiriliyor. 

 

   Büyükşehir Belediyesi Mavi Ev Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi,  pandemi tedbirleri kapsamındaki 15 aylık kapanma sürecinin ardından kontrollü normalleşmeyle birlikte yeniden hasta ve hasta yakınlarını ağırlamaya başladı. Zeka oyunlarından ahşap boyamaya ve müzik dinletisine kadar birçok sosyal çalışmanın yapıldığı merkezde, fizik tedavi ve yürüyüş faaliyetleriyle hastaların bedenleri de güçlendiriliyor.

 

   Yaşlılıkta ortaya çıkan hastalıklarla mücadele eden hasta ve hasta yakınlarına kucak açan Mavi Ev'de uzmanlar tarafından demans ve Alzheimer hastalarına profesyonel bakım ve aktiviteler veriliyor. Konu ile alakalı olarak Mavi Ev yetkilileri, merkezin normalleşmeyle birlikte hasta ve yakınlarına hizmet sunmaya devam ettiğini belirterek, “Merkeze birinci ve ikinci seviye olan hastalar getiriliyor. Hastalarımıza gündüz bakım hizmeti, danışmanlık ve servis hizmeti sağlıyoruz. 08.00'den akşam 17.00'ye kadar, her saat ayrı ayrı etkinlikler yapılıyor. Hastalarımızın ilk olarak, tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldıktan sonra uzmanlar eşliğinde egzersiz ve müzik aktiviteleri gerçekleştiriliyor. Fiziksel özel egzersizler yaptırılıyor. Oryantasyon duygularını yeniden canlandırmak için hastalarımıza gençlik dönemlerindeki şarkı ve türküleri dinletiyoruz. Mavi Ev'in bahçesinde yapılan yürüyüşle kas sistemlerinin çalışması, vücut kaslarının zinde kalması sağlanıyor” şeklinde projenin önemine değiniyorlar.

            Bilhassa pandemide zor günler geçiren hasta ve hasta yakınları için bu tarz hizmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

            Sağlıklı günler diliyorum.

 

 

Bu yazı toplam 500 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim