- IMKB
% - Altın
6811.86
%0 - Dolar
44.5989
%0 - Euro
52.3513
%0
- GÜNCEL
- RESMİ İLANLAR
- SPOR
- SAĞLIK
- POLİTİKA
- EKONOMİ
- YAZARLAR
- EĞİTİM
- KÜLTÜR SANAT
- DÜNYA
- GENEL
- YEREL
- ASAYİŞ
- ÇEVRE VE İKLİM
- 00:53 - ANTAKYA’DA KUYUYA DÜŞEN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI
- 00:48 - DEFNE’DE JANDARMADAN VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI
- 00:38 - ARSUZ’DA OTOMOBİL YANGINI
- 00:33 - DÖRTYOL’DA MÜSTAKİL EVDEN ALEVLER YÜKSELDİ
- 00:33 - DÖRTYOL’DA YARALI ATMACA ARACA SIĞINDI
- 23:53 - ADANA’DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
- 23:33 - MİNİBÜSTE MAHSUR KALAN 4 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI
- 23:28 - MANAVGAT BELEDİYESİ’NİN "TAZI KANYONU ÇEVRE DÜZENLEMESİ "PROJESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
- 23:28 - OKUL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN 11 YAŞINDAKİ BAYRAM İÇİN MEVLİT OKUTULDU
- 22:38 - AYLA ÖĞRETMEN İÇİN MEVLİT OKUTULDU
- 22:13 - ADANA’DA ŞİDDETLİ YAĞMUR CADDE VE SOKAKLARI GÖLE ÇEVİRDİ
- 21:28 - AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI’NDA ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE İKİ ÖDÜL
- 21:28 - TIRIN ÇARPTIĞI KADIN HAYATINI KAYBETTİ
- 20:48 - TAŞLARLA ARAÇLARA SALDIRDILAR: KAVGA ANLARI KAMERADA
- 19:48 - BAKAN FİDAN, ABD BAŞKANI’NIN ORTADOĞU VE ARAP İŞLERİNDEN SORUMLU ÖZEL TEMSİLCİSİ BOULOS’U KABUL ETTİ
EYÜP KOÇAK / MUHABİR TÜRK- KONUK YAZAR


Huawei ve ABD’nin boykot kararı
ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklama, ambargo tehdidi ile karşı karşıya kalan teknoloji devi Huawei’yi şaşırttı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, alınacak yaptırım kararı, 90 gün süre ile ertelenecek. Karar ile ilgili şimdiden çok sayıda görüş ortaya çıktı. ABD merkezli teknoloji devlerinin Huawei’ye bağımlı olması, erteleme kararı alınmasındaki en önemli etken. 90 günlük erteleme kararının gerekli olduğunu savunan ABD Ticaret Bakanı Willbur Ross, bir anlamda iddiaları doğrulamış oldu.
Dünyada satış rekorları kıran teknoloji devi, bir yandan kendi yazılımının çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da Google ile olan işbirliğini devam ettirmeye çalışıyor. Şu sıralar kullanıcılarına EMUI 9.1 güncellemesi sağlayan şirket, bu güncelleme ile Huawei telefonlarına performans ve GPU Turbo 3.0 desteği veriyor.
Sürekli zihinlerde güncellenen boykot haberleri, Çin merkezli teknoloji devinin satışlarına olumsuz yansımış. Şu sıralar şirketin farklı model satışlarında inanılmaz bir düşüş söz konusu. Bu düşüşten etkilenmeyen tek telefon Huawei P30 Pro, yaklaşık 8 bin liradan alıcılarını bekliyor. Bunun sebebi, kullanıcılarına olağanüstü fotoğraf deneyimi sunması. Ben Huawei’nin P30 Pro modelini inceledim. Açıkçası, bu model fotoğraf konusunda benim beklentilerimi karşılamadı. Çünkü sanal merceklerle elde edilen yüksek piksel bana çok sağlıklı gelmiyor. Elbette, her kullanıcının kendine özgü bir kullanım biçimi var, bu telefonun mevcut performansını beğenen kullanıcılar da var.
Küçük bir mağazadan dünya devine dönüşen şirket, satışlardaki başarısını kendi yazılımında da sağlayabilirse boykottan etkilenmez.
Peki, Huawei yazılım çalışmalarında başarılı olabilir mi? Apple gibi kendi yazılımı ile dünyaya yeni ve farklı bir soluk katabilir mi?
Aslında bu sorunun cevabını geçmişte Nokia ve Samsung cevapladı. İş yazılımla bitmiyor. Yazılımdan daha önemli olan bir şey varsa, o da milyonlarca insanın kullandığı uygulamaları o yazılım ağına ekleyebilmek. Samsung bu konuda defalarca çalışma yaptı. Hatta bazı telefonlarda kendi yazılımını kullanacağı iddia edildi. Bu konuda riske girmeyen Samsung, bugünkü başarısını Android’e borçlu. Nokia da bir dönem Microsoft yazılımı ile büyük çıkış yakalamıştı. Ancak bu çıkış yerini sert inişe bıraktı. Kalıcı olmadı, piyasan silindi gitti. Bunun en büyük sebebi, Youtube ve Google gibi şirketlerin uygulamaya girmemesi, Facebook’un Microsoft Mağazasında çok sorunlu çalışmasıydı.
Facebook, Instagram, Twitter, Youtube gibi milyarlarca insanın kullandığı sosyal medyayı Huawei kendi mağazasına eklemeden başarı elde edemez. Bunu deneyen yüzlerce şirket oldu ve hepsinin sonu da hüsranla sonuçlandı.
Peki, bu ağ kırılabilir, bu tekel ortadan kaldırılabilir mi?
Evet, global internet ağı üzerinde yapılacak yazılım çalışmaları, bu tekeli ortadan kaldırabilir. Google istemese de, boykota dâhil oldu. En büyük korkusu, kendisine alternatif yeni bir işletim sisteminin ortaya çıkması…
Bekleyip, göreceğiz!
BİR NESLİ KİM CANAVARLAŞTIRDI?MÜJGAN AKBÜLBÜL ÇELİK
TAZE VE BAYAT MESELESİ!..VEDAT GÜRHAN
KADININ SİYASETTEKİ YERİ: TEMSİL Mİ, DÖNÜŞÜM MÜ?GÜLŞEN ARAS GÜLMEZ
KUSURDAKİ GÜZELLİK: KİNTSUGİGAZANFER ERYÜKSEL
KUTSAL KALENİN ÇÖKÜŞÜ: AİLE, OKUL VE SİLAHGÖZDE SARI
BİR ÇINARIN GÖLGESİŞAFAK ÇELİK
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARININ İCRASIAV CÜNEYT KARASU
TÜRK AİLE MAFYA YAPISINA HOŞ GELDİNİZBİHTER GÖRDÜ
NİÇİN KÖYLÜLÜK?TARIK ÇELENK
GELECEĞİN PUSULASIAHMET İLBARS
TAKSİ SORUNUNUN TÜKETİCİYE ETKİSİ VE BEKLENTİLERAV İBRAHİM GÜLLÜ
SEÇİLEN Mİ, SEÇEN Mİ?SÜLEYMAN EKİN
YÖRÜK- TÜRKMEN ADLARI ÜZERİNDEN YENİ KİMLİK KURGULARIMUHARREM YELLİCE
BENİ LEYLEKLER GETİRMİŞ OLAMAZ ANNE!GÜRSEL KAYA
MUSLUKTAN AKAN SU NE KADAR GÜVENLİ?CEM ARÜV
SAMUEL BALLET HEMEN SATILMALIDIRKAHRAMAN KÖKTÜRK
YENİDEN YENİDEN DOĞMAK VE MOLA HAKKINI GERİ ALMAKBAHAR UYSAL HAMALOĞLU
İDİL VE URALLARDA TÜRK RUHUNURİ SEZEN
ZAMANIN ÇARKINDA YENİ BİR DÜNYA VE TÜRKİYEIŞIK YARGIN
MUHAFAZAKARLIK; ‘YERLİ ve MİLLİLİK’ ÜZERİNDEN BATI KARŞITLIĞIALİ İHSAN DİLMEN
GÖNÜLLÜ UYUMARAZİYE GÖK AKTAŞ
110 MİLYAR DOLAR BİR HEDEF DEĞİL, BİR ZİHİN DEVRİMİDİRHÜSEYİN BARANER
KAZANANI OLMAYAN, KAYBEDENİ ÇOK OLAN SAVAŞNİZAMETTİN ŞEN
ANKARAŞENER METE
ÇANDIR'DAN BELEDİYE BAŞKANLARINA YÖREX DAVETİ
MELİKE ÇAKIR, TÜRKİYE KUPASI ETABINDA BİRİNCİ
BAİB'DE YENİ YÖNETİM GÖREVE BAŞLADI
AKRA GRAN FONDO ANTALYA START ALDI
İSMAİL BAHA SÜRELSAN ANISINA ÖDÜL TÖRENİ
NAFAKA NEDENİYLE ENGELLİ MAAŞI BAĞLANMADI
HEM TEDAVİ GÖRÜYORLAR, HEM PARA KAZANIYORLAR
TÜRK TARIMI İÇİN STRATEJİK KAZANIM FIRSATLARI
Tel : 0532 474 99 63 | Haber Yazılımı: CM Bilişim





