Bugün 16 Mayıs 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2470.889
    %-0.01
  • Dolar
    32.1326
    %-0.06
  • Euro
    34.9943
    %0.18

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Müzik Atölyeleri Projesi

05 Şubat 2022 Cumartesi 01:41

  Çocuklarımızın, gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri çok mühim bir konu.

            Bunun da ötesinde ruhsal ve bedensel gelişimleri açısından da bilhassa müzik etkinlikleri yaratıcılığı da teşvik eden unsur diye düşünmekteyim.

            Topluma faydalı fertler oluşturulmasında sosyal etkinlikler kadar, müzik faaliyetlerinin de artarak sürmesi yeni yeteneklerin gün ışığına çıkarılması bakımından oldukça faydalı.

  Bu manada Kepez Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yürütülen Müzik Atölyeleri projesi, çocukları sokaktaki zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırarak müzikle buluşturmaya devam ediyor.

  Kepez Belediyesi’nin projelerden biri olan müzik atölyeleri, yüzlerce çocuğa sanatla iç içe sosyal bir ortam sunuyor. 2014 yılında hayata geçirilen Müzik Atölyeleri Projesi, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını ve müzik yeteneklerini keşfetmesi amacıyla, geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyor. Sütçüler ve Şafak mahallelerinde olmak üzere iki farklı noktada verilen ÇOGEP (Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) destekli müzik atölyeleri, Kepez Belediyesi’nin Antalya Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışması sonucu yüzlerce öğrenciye ulaşıyor. İki semtte bulunan şubeleriyle yüzlerce çocuğa ulaşan atölyeler, yüzlerce gence hizmet veriyor.

  Öte yandan Sütçüler Müzik Atölyesi ve Şafak Mahallesi Orhan Gazi Semt Konağı Müzik Atölyeleri’nde yılın 12 ayı keman, bağlama, gitar ve piyano olmak üzere dört dalda enstrüman eğitimi veriliyor. Kurs başlangıcında öğrencilere kısa süreli enstrüman desteği sağlanıyor. 8-16 yaş aralığına uygun olarak hazırlanan müzik atölyeleri, çocukların profesyonel anlamda müzik hayatına giriş yapmalarına da olanak sağlıyor.

            Yazımın başında da ifade ettiğim gibi sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin artması gerekiyor.

            Boş zamanlarında çocuklarımız ve gençlerimiz bu tarz faaliyetlere rağbet gösteriyor.

            Esen kalın.

Bu yazı toplam 223 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim