Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.937
    %0.71
  • Dolar
    32.3951
    %0.21
  • Euro
    34.9128
    %0.41

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Öfke kontrolü ve ulaşım

07 Haziran 2022 Salı 11:07

   İlimizdeki ulaşım konusu ile alakalı devam eden sıkıntılar hepimizin ortak noktası.

        Daha sorunsuz bir ulaşım ve trafiğin sekteye uğramaması için yapılan çalışmalar devam ederken, bir taraftan otobüs şoförleri ile yolcuların diyaloglarında zaman zaman yaşanan sıkıntıların da aşılması lazım.

        Bu noktadan hareketle otobüs şoförlerine öfke kontrolü ve öfkeyle başa çıkma meselesi ile ilgili eğitimler veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesinde hizmet veren resmi plakalı otobüs şoförleri, “Öfke Ve Öfkeyle Başa Çıkma” konusunda hizmet içi eğitimden geçiyor.

   Vatandaşların sorunsuz bir şekilde ulaşım hizmeti alabilmesi noktasında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım A.Ş. bünyesindeki resmi plakalı otobüs şoförlerine yönelik hizmet içi eğitimleri aralıksız sürdürüyor. Her gün binlerce Antalyalıyı taşıyan otobüs şoförlerine “Öfke ve Öfkeyle Başa Çıkma” konusunda eğitim verildi. Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma ve Denetim Şube Müdürü Osman Günel, bu tür eğitimleri çok önemsediklerini belirterek, vatandaş memnuniyeti ve personele daha rahat bir çalışma ortamı sağlamak adına eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

   Söz konusu eğitimde Psikolog Şakir Üzülen, otobüs şoförlerine öfkenin nedenleri, iç ve dış etkenler, öfke anında neler yapılması gerektiğini anlattı. Üzülen, “Öfke anında kan akımı beyne ve kaslara yönelir, ter bezi faaliyetleri artar. Solunum sayısı ve kan basıncı artar. Göz bebekleri büyür. Vücudumuz tepki verir. Stres ve öfkeden korunmalıyız. Öfkemiz zaman zaman kendi sağlımızı da etkiler” dedi.

   Öfke kontrol yöntemlerini de anlatan psikolog Şakir Üzülen, “Öfke anında düşünme tarzımızı değiştirmeliyiz. Kızgın olduğumuz zaman genellikle düşüncelerimiz gerçeği yansıtmaktan çok olayların abartılmış ve çarpıtılmış bir şeklini algılar. Zaman zaman mizaha başvurmalıyız. Problem çözmeye odaklanmalıyız, iletişim kurmalıyız” diye konuştu. Psikolog Üzülen, otobüs şoförlerini de dinleyerek, karşılaştıkları durumları dinledi ve neler yapmaları gerektiğini anlattı.

        Hizmet içi eğitimlerin önemini asla unutmamamız lazım.

            Hele hele sıcakların iyice arttığı bugünlerde bu tarz eğitimlerin periyodik aralıklarla verilmesi lazım.

Esen kalın.

Bu yazı toplam 679 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim