Bilindiği üzere 2020 YKS’de tercih dönemi başladı. Sınava giren öğrenciler 14 Ağustos tarihine kadar tercih yapabilecek.
Bu bağlamda öğrencilerin doğru tercih yapmasına olanak sağlama bakımından bazı kurum ve kuruluşlar ücretsiz danışmanlık hizmetleri veriyor.
Bu kurumlardan bir tanesi de Konyaaltı Belediyesi.
Konyaaltı Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) tercih yapmak isteyen öğrencilere rehberlik hizmeti sunuyor.
Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde YKS’ya hazırlanıp, baraj puanlarını geçen öğrencilerde tercih heyecanı başladı. Konyaaltı Belediyesi de öğrencilerin yanlış tercihte bulunmasının önüne geçmek için rehberlik hizmeti başlattı. Öğrenciler, alanında uzman rehberlik öğretmen eşliğinde puan ve sıralamalarına göre tercihlerini yapabilecek.
Tercih sürecinin hazırlıktan daha önemli olduğunu dile getiren uzmanlar “Öğrencilerin bu noktada bilinçli olması gerekiyor. Bizlerden destek isteyen tüm öğrencilere yardımcı oluyoruz. Öğrencilerin tercihlerini sıralamaya uygun yapmaları gerekiyor. Sıralama, puanlardan daha önemlidir. Öğrencilerin tercihlerini hemen yapmıyoruz. Önce danışmanlık hizmeti vererek, doğru karar vermelerini bekliyoruz. Amacımız öğrencilerin yanlış tercih yapmamalarını sağlamak” şeklinde değerlendirme yapıyor.
Yetkililer bu konuda öğrencilerin en çok yaptığını tercih hatanın, geçen senenin sıralamasına göre, aldıkları puanlar ile bu sene yerleşebileceğini düşünmesi olarak gösteriyor.
Tercih hatası yapmamak için konunun uzmanlarından bilgi almak gerçekten önemli.
Bu konuda Konyaaltı Belediyesi’nin ücretsiz rehberlik hizmetini son derece yerinde buluyorum.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 322 defa okunmuştur.