Bugün 07 Mayıs 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2404.901
    %-0.29
  • Dolar
    32.2673
    %-0.17
  • Euro
    34.8046
    %-0.09

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

-Sağlık ve yardım kampanyası

11 Şubat 2023 Cumartesi 00:56

Doğal afetlerde kuşkusuz sağlık ile ilgili yardımlar ve müdahaleler büyük önem taşımakta.

Sağlık hizmetleri ve yardımlar ile yiyecek ve içecek yardımları, ilk yardım hususu oldukça önemli.

Her türlü afetlerde ivedilikle yapılması gereken ilk müdahale ve tıbbi gereçler afetzedelere yaşamsal güç vermesi açısından da dikkat çekici nitelikte.

Bu noktadan hareketle depremde yüreğimizin yandığı şu günlerde sağlıkla ilgili yardımların zamanında afet bölgelerine ulaştırılması lazım. 

Hastanelerimiz adeta zamanla yarışarak deprem bölgelerine ekip ve ekipman desteği sağlamakta.

Akdeniz Üniversitesi de bu manada çalışmalarını sürdürüyor.

Bu manada Akdeniz Üniversitesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından ülke genelinde başlatılan yardım kampanyasına katkı sağlıyor.

Yaşanan deprem sonrasında ivedilikle oluşturulan yardım kampanyasının ardından Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde toplanan yardımlar Kahramanmaraş ve Hatay’a ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, personeli ve vatandaşlar tarafından toplanan su, battaniye, yatak, yorgan, çadır, mat, mont, ayakkabı, ısıtıcı, bebek bezi gibi malzemeler tırlara yüklenerek yola çıkacak.

 Öte yandan yardım çalışmalarını ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Herkesin sorumluluğu var. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Ciddi bir afetle karşı karşıyayız. Biz elimizden gelenin ne olacağını deprem bölgeleri ile irtibata geçerek öğrendik. En çok ihtiyaç duyulan şeylerin çadır, battaniye, su ve konserve olduğunu öğrendik ve temin ettik. Her gün mümkün mertebe en az bir tır buradan göndermeyi planlıyoruz. Burada önemli olan şey yardım kolilerinin istiflenip üzerine doğru bir şekilde yazılması ve doğru yere iletilmesi. Onun içinde öğrencilerimiz ve personelimiz çaba sarf ediyor. İnşallah en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Deprem bölgesinde yakınlarından haber alamayanlar umarım kısa zamanda haber alırlar.” dedi.

Bu tarz yardımların hız kesmeden ve koordineli olarak afet bölgelerine ulaştırılması büyük önem arz ediyor.

Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 492 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim