Bugün 04 Mayıs 2024 Cumartesi
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2390.367
    %0.03
  • Dolar
    32.335
    %-0.05
  • Euro
    34.7427
    %0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Selin hasarları ve yardımlaşma

16 Aralık 2022 Cuma 12:49

Geçtiğimiz günlerde Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimizde meydana gelen sel felaketi hepimizi derinden üzdü.

Aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketinde yüzlerce ev ve işyeri su baskınına uğradı. Ekili alanlar büyük zarar gördü ve yollarda araçlar kaldı.

Maddi anlamda büyük zararlar yaşanılan sel felaketinden sonra ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel beledyeler ile gönüllü vatandaşlar kenetlendi.

Yardımlaşma manasında güzel görüntüler yaşandı, yaşanmaya da devam etmekte.

Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca, Finike ve Demre’de sel felaketinin üçüncü gününde yaraları sarmak, afetin izlerini silmek için 550 personelle çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, sokakları çamurdan temizlerken, bodrum ve seralardan su tahliyesi yapıyor. Vatandaşların evlerinin ve dükkanlarının temizliğine yardım ediliyor, hasar tespiti yapılıyor. Mobil Aşevi de vatandaşlara üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Yine aynı şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca, Finike ve Demre’de yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde oluşturduğu koordinasyon merkezinde selden zarar gören vatandaşların talep, istek ve önerileri ivedilikle yerine getiriliyor. ASAT, İtfaiye ekipleri, Kırsal Hizmetler, Fen İşleri, Sosyal Hizmetler, Tarımsal Hizmetler, Park Bahçeler gibi ilgili tüm birimlerden ekipler seferberlik halinde vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, tüm çalışmaları Kumluca’da oluşturulan Afet Koordinasyon Yönetim Merkezi’nden koordine ettiklerini

belirterek, şu bilgileri verdi: “550 personel ve 155 araçla sahada çalışmalarımızı sürdürüyor. Vatandaşlarımıza günde üç öğün yemek dağıtımı yapıyoruz. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız

seralarda, sosyal hizmet uzmanlarımız evlerde hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. ASAT ve İtfaiye ekiplerimiz gerek seralarda gerek mülklerde su tahliyesi yapıyor. Sokakları temizleyen 8 ekibimiz var. Ayrıca diğer ekiplerimiz vatandaşlarımızın evlerinin ve dükkanlarının temizliğine yardımcı oluyor. 5 mobil ekibimiz de kırsal mahallelerdeki talepleri karşılıyor.” Şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de sel nedeniyle bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Tıkanan, kırılan menfezler değiştirilirken, çamur olan yollar ve şarampollerde temizleme çalışmaları sürüyor.

Bu çalışmalar sel felaketinin yaralarını sarması anlamında örnek bir yardımlaşma sergiliyor.

Bu tip felaketlerin yaşanmaması dileğimle.

Esen kalın.

Bu yazı toplam 432 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim