Bugün 03 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2389.553
    %-0.23
  • Dolar
    32.3413
    %-0.04
  • Euro
    34.8304
    %0.20

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Tarımsal üretim ve projeler

01 Mayıs 2023 Pazartesi 10:57
Tarım ve üretim meselesi son senelerde çok fazla gündemde olan bir konu.
 
Hatırlayacağınız gibi bilhassa pandemide tarımın ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü.
 
Yaşam için su kadar, yiyeceğin de son derece hayati bir mesele olduğu ortada.
 
Sürdürülebilir bir tarım politikasına ise her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var.
 
İlimiz tarım için hakikaten son derece uygun.
 
Her ne kadar bazı ilçelerimizde sulama ve içme suyu ile ilgili sıkıntılar giderek artsa da tarıma sıkı sıkıya sarılmak gerekiyor.
 
İlimizde tarımla ilgili projeler ise devam etmekte.
 
Mesela Kepez Belediyesi, ‘toprakta bereket var’ anlayışıyla başladığı tarımsal üretimde üçüncü hasat dönemine hazırlanıyor. Antalya Orman Çiftliği’nin bereketli topraklarına atılan buğday tohumları, başak verdi.
 
Bu manada Kepez Belediyesi, iklim değişikliği ve nüfusunun hızla artmasıyla önemi her geçen gün artan tarımsal üretimde projeler gerçekleştiriyor. Tarımsal üretime dikkat çekmek, boş tarım arazilerinin ekilmesini teşvik etmek amacıyla Kepez Belediyesi, çalışmaları arasına tarımsal faaliyetleri de ekledi.
 
Tarımsal faaliyetlerin yanı sıra ilçedeki mevcut yeşil dokunun korunmasına özen gösteren Kepez Belediyesi, yol ve inşaat alanlarında kalan zeytin ve narenciye ağaçlarını, parklarında, bahçelerinde ve caddelerinde yeniden toprakla buluşturuyor. Yine bu ağaçlardan büyük parklarda zeytin ve narenciye bahçeleri oluşturuldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geleceğin gıdası olarak gördüğü zeytinin üretimini teşvik etmek amacıyla da ilçede zeytin bahçeleri kurulması projesini başlattı.
 
Öte yandan Kepez Belediyesinin tarım alanında gerçekleştirdiği en önemli proje ise Antalya Orman Çiftliği oldu. İlçenin kırsal bölgesindeki Kirişçiler Mahallesi’nde 180 dönüm araziye kurulan ve 2020’de hizmete alınan çiftlikte örnek tarımsal faaliyetlere imza atılıyor. Çiftliğin bereketli topraklarında ilk olarak buğday ekimi gerçekleştirilmişti. Buğday hasadından sonra çiftlikte yaz sezonunda karpuz ve kavun ekimi yapılmıştı.
 
Aynı şekilde Antalya Orman Çiftliği, üçüncü hasat dönemine hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Kasım ayındaki ilk yağmurundan sonra toprağa atılan buğday taneleri, baharın gelmesiyle başak seviyesine geldi. Başakları bereketi müjdeleyen buğday tarlaları, çiftliği yeşil bir denize dönüştürdü. Antalya Orman Çiftliği’nde buğday hasadı, mevsim şartlarına göre Mayıs’ın sonunda ya da Haziran’ın ilk haftasında gerçekleştirilecek.
 
Yetkililer buğday hasadından sonra çiftlik arazisine 6 binden fazla zeytin ağacı dikeceklerini ifade ettiler.
 
Bu tarz çalışmaların artarak devam etmesi dileğimle.
 
Esen kalın.
Bu yazı toplam 999 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim