Bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2466.629
    %-0.18
  • Dolar
    32.217
    %0.19
  • Euro
    35.1114
    %0.26

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Trafik ve kavşak çalışmaları

05 Mart 2022 Cumartesi 10:38

   İlimizin trafik ve ulaşım meselesi malum. Her sene neredeyse bir Burdur ili kadar nüfusu artan ve bilhassa Yaz aylarında nüfusu rekor derecede artan Antalya’da trafiği rahatlatmak adına çalışmalar yapılmakta.

        Bu çalışmalar ne kadar çok tıkanan bölgelerde olursa ulaşım o denli rahatlar diye düşünüyorum.

        Çünkü turizmdeki konumu nedeniyle iş arayanların rağbet ettiği şehrimizde trafik akışının düzenli biçimde olması için düzenlemeler şart.

   Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi araç yoğunluğu yaşanan noktalarda trafiği rahatlatmaya yönelik kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

  Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Antalya Bulvarı ile 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’nin kesişim noktası olan Cezaevi Kavşağı olarak bilinen kavşakta düzenleme çalışması yapıyor.

Trafiği rahatlatmak amacıyla kent genelinde hayata geçirilen kavşak düzenlemelerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Bugüne kadar 50 kavşak düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltarak, vatandaşa rahat ve konforlu bir sürüş imkanı sağlamayı amaçlıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bu kapsamda Antalya’nın batı girişi olan Kepezaltı ve Otogar arasında yaşanan trafiği rahatlatmak için çalışma başlattı. Ekipler, Antalya Bulvarı ile 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’nin kesişim noktası olan, Cezaevi Kavşağı olarak da bilinen kavşakta çalışma yapıyor.

  Öte yandan Trafiğin tıkanmasına ve uzun bekleme sürelerine sebep olan kavşakta, daha önce Konyaaltı’nda Atatürk Bulvarı’nda, Muratpaşa’da Havalimanı Caddesi ile Kardeş Kentler Caddesi’nde, Kepez Barış Manço Bulvarı’nda yapılan çalışmanın benzeri gerçekleştiriliyor. Kavşak noktalarındaki bekleme sürelerini azaltarak trafiğin hızlı akışını amaçlayan çalışma ile Cezaevi Kavşağı’ndaki dönel sistem kaldırıldı. Kavşağın 350 metre ilerisi ve gerisinden U dönüşler oluşturuldu.

   Böylece kavşağın kapasitesi artırılarak trafiğin rahatlaması sağlanacak.

        Bu tarz çalışmalar farklı cadde ve sokaklarda arttırılarak devam etmeli.

        Esen kalın.

Bu yazı toplam 284 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim